Ziua de 1 decembrie este foarte importantă pentru români. Pe lângă faptul că este Ziua Națională a României, este și prima zi de iarnă, iar acest anotimp este asociat cu spiritul Crăciunului și cu preparatele delicioase care se pregătesc în această perioadă.
Pe lângă preparatele delicioase, vinul fiert este și el la fel de nelipsit, deoarece ne poate încălzi în serile friguroase, este delicios și foarte benefic pentru organism. Dacă vom prepara această băutură așa cum trebuie, putem scăpa chiar și de răceală.
Citește și: Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Rețetă de vin fiert
În acest an ar fi bine să renunțați la condimentul pentru vin fiert, pe care îl găsiți pe piață și să încercați o rețetă de-a dreptul unică. Toată familia vă va complimenta, deoarece băutura va fi de-a dreptul delicioasă.
Ingrediente vin fiert
Dacă vă doriți un vin fiert sănătos aveți nevoie de vin roșu curat, fără adaos de zahăr. Vinul curat se obține din struguri și se cumpără de la țară sau de la mănăstiri.
După ce ați făcut rost de un litru de vin, mai aveți nevoie de coajă de mandarine sau de portocale, un măr, o gutuie, două rulouri de scorțișoară, cuișoare, nucșoară, piper negru praf și 4 linguri de zahăr.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de clătite americane. Cum să pregătești în cel mai scurt timp cele mai pufoase clătite
Cum se prepară
Vinul se va turna într-o oală, apoi se adaugă toate ingredientele, mai puțin zahărul. Merele și gutuile se vor tăia felii, iar coaja de mandarine se pune bucăți.
În momentul în care vinul a început să fiarbă, adăugați zahărul. Dacă aveți impresia că vinul este acru, puteți adăuga zahăr, după gust. Acesta nu se lasă foarte mult la fiert, iar după ce ați adăugat zahărul, care s-a topit, trebuie să luați oala de pe foc.
Înainte de a-l servi, lăsați oala cu capacul deasupra circa 10 minute, pentru a se amesteca toate aromele. Vinul se va bea fierbinte, iar gustul trebuie să fie puțin dulce, dar și piperat.
Piperul vă va ajuta foarte mult în cazul răcelilor, iar fructele din vin se pot consuma separat. După ce ați urmat acești pași simpli, băutura poate fi servită alături de familie sau prieteni, în perioada sărbătorilor.
Citește și: Rețetă de post pentru mujdeiul de usturoi. Care este ingredientul secret care va schimba gustul peștelui