Află din rândurile următoare cum se prepară zacusca cu păstrăv afumat la Mănăstirea Botoș.
Andrei Chirilă, un bucătar iscusit cu o experiență de mai bine de 10 ani în bucătărie, a venit la Mănăstirea Botoș pentru a pregăti o rețetă de zacuscă inedită. Este vorba de zacusca cu păstrăv afumat.
„ Aroma de la păstrăv afumat îi schimbă puțin gustul, față de cea originală cu ciuperci. Am zis să facem o rețetă puțin altfel .”, a spus Andrei Chirilă pe canalul de YouTube Trinitas TV.
Rețeta de zacuscă cu păstrăv afumat de la Mănăstirea Botoș
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Chec Naturalia, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. “Se pune miez de nucă întreg deasupra.”
Ingrediente:
- ulei
- 1 kg ceapă
- apă
- sare
- 1 kg gogoșari
- 500 g ardei capia
- 500 g vinete
- 1 kg păstrăv afumat
- 800 g roșii
- piper
- suc de roșii
- 1/2 lingură boia afumată picantă
Mod de preparare:
Andrei Chirilă a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul simplu și rapid, care nu necesită prea mare efort.
„ O să punem ceapa la călit, cu ulei. Nu o prăjim foarte tare. O să pun și apă, să o călim mai mult și sare, iar lângă o să punem legumele la copt. O să desfacem păstrăvul afumat. Legumele aproape sunt gata .”, a explicat Andrei Chirilă pe YouTube.
După ce s-au copt legumele, Andrei Chirilă, le-a tocat și le-a pus pe foc, alături de ceapă. A amestecat bine, astfel încât ingredientele să se întrepătrundă. A tocat roșiile cubulețe și le-a pus și pe ele peste restul legumelor. Apoi, a lăsat legumele să se fiarbă pentru zacuscă.
„ Zacusca e aproape gata. O să adăugăm și păstrăvul. Nu îl mărunțim foarte tare, ca să avem o textură mai crocantă. O să punem puțin piper măcinat, suc de roșii, să prindă culoare și o să punem puțină boia afumată, ușor picantă, ca să ne dea o aromă mai puternică de afumat. Zacusca noastră este gata. Are un miros foarte bun. Zacusca o putem servi și imediat, dar o putem servi la bain-marie și o putem păstra.