Rețeta de zacuscă cu păstrăv afumat, de la Mănăstirea Botoș: „Aroma de la păstrăv afumat îi schimbă puțin gustul, față de cea originală cu ciuperci!”

Rețeta de zacuscă cu păstrăv afumat, de la Mănăstirea Botoș: „Aroma de la păstrăv afumat îi schimbă puțin gustul, față de cea originală cu ciuperci!”
Rețeta de zacuscă cu păstrăv afumat, de la Mănăstirea Botoș: „Aroma de la păstrăv afumat îi schimbă puțin gustul, față de cea originală cu ciuperci!”

Află din rândurile următoare cum se prepară zacusca cu păstrăv afumat la Mănăstirea Botoș.

Andrei Chirilă, un bucătar iscusit cu o experiență de mai bine de 10 ani în bucătărie, a venit la Mănăstirea Botoș pentru a pregăti o rețetă de zacuscă inedită. Este vorba de zacusca cu păstrăv afumat.

Aroma de la păstrăv afumat îi schimbă puțin gustul, față de cea originală cu ciuperci. Am zis să facem o rețetă puțin altfel .”, a spus Andrei Chirilă pe canalul de YouTube Trinitas TV.  

Rețeta de zacuscă cu păstrăv afumat de la Mănăstirea Botoș

Citește și: Rețeta de chiftele de post, pregătite cu hrișcă, a părintelui Mina: „Dacă avem mai mult timp la dispoziție, le putem lăsa la cuptor.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Chec Naturalia, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. “Se pune miez de nucă întreg deasupra.”

Ingrediente:

  • ulei;
  • 1 kg ceapă;
  • apă;
  • sare;
  • 1 kg gogoșari;
  • 500 g ardei capia;
  • 500 g vinete;
  • 1 kg păstrăv afumat;
  • 800 g roșii;
  • piper;
  • suc de roșii;
  • 1/2 lingură boia afumată picantă.

Mod de preparare:

Andrei Chirilă a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul simplu și rapid, care nu necesită prea mare efort.  

O să punem ceapa la călit, cu ulei. Nu o prăjim foarte tare. O să pun și apă, să o călim mai mult și sare, iar lângă o să punem legumele la copt.

O să desfacem păstrăvul afumat. Legumele aproape sunt gata
.”, a explicat Andrei Chirilă pe YouTube.  

După ce s-au copt legumele, Andrei Chirilă, le-a tocat și le-a pus pe foc, alături de ceapă. A amestecat bine, astfel încât ingredientele să se întrepătrundă. A tocat roșiile cubulețe și le-a pus și pe ele peste restul legumelor. Apoi, a lăsat legumele să se fiarbă pentru zacuscă.

Zacusca e aproape gata. O să adăugăm și păstrăvul. Nu îl mărunțim foarte tare, ca să avem o textură mai crocantă. O să punem puțin piper măcinat, suc de roșii, să prindă culoare și o să punem puțină boia afumată, ușor picantă, ca să ne dea o aromă mai puternică de afumat. Zacusca noastră este gata. Are un miros foarte bun. Zacusca o putem servi și imediat, dar o putem servi la bain-marie și o putem păstra.

Eu recomand păstrarea la rece, pentru că are și peste și e mai pretențios. Se poate face și toamna, dar eu recomand să scoateți legumele de la congelator .”, a mai spus Andrei Chirilă pe YouTube.  

Rețeta de zacuscă cu păstrăv afumat, de la Mănăstirea Botoș[Sursa foto: Shutterstock]



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Prăjitura inteligentă, pregătită de maica Ecaterina! „E o prăjitură mai deosebită, pentru că se amestecă toate ingredientele și se alege singură în cuptor, în 3 straturi.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies