Un pranz delicios, care nu necesita prea multa indemanare, din ingrediente simple, dar extrem de aromate.
Ingrediente:
500 g cartofi mici
60 ml ulei de masline
2 linguri unt topit
2 capatani de usturoi, taiate in jumatate
cateva fire
o jumatate de lamaie, taiata in sferturi
5-6 crengute de cimbru
un sfert de lingurita de sare
o jumatate de lingurita piper negru, proaspat macinat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Cartofii se spala bine, in coaja, apoi se taie felii grosute, fara a atinge insa cu lama blatul de lucru. (Cartofii trebuie sa capete forma unui “acordeon”.)
Cartofii se asaza intr-o tava adanca. Folosind o pensula, se ung cu ulei de masline si cu untul topit. Usturoiul si bucatile de lamaie se pun in tava. Peste cartofi se asaza cimbrul, iar deasupra se presara patrunjelul maruntit, avand grija sa patrunda intre taieturile cartofilor. Se adauga sare si piper.
Cartofii se dau la cuptor o ora. La jumatatea timpului de coacere se stropesc cu uleiul lasat in tava.
Se servesc calzi, cu usturoi copt.
Sursa: feellikecooking.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro