O reteta delicioasa si simplu de preparat.
Ingrediente
4 cartofi mari,
4 linguri de branza de vaca,
doua linguri de telemea rasa,
6 linguri de smantana,
25 g unt,
o legatura de patrunjel verde,
sare
Mod de preparare
Se curata cartofii, se spala, e zvanta si se taie in doua, pe lungime. Se scobesc usor, iar pe partea concava se mai taie o felie subtire, pentru ca jumatatile de cartof sa stea drept in tava.
Se toaca foarte marunt patrunjelul si se amesteca bine cu cele doua tipuri de branza si cu smantana. Astfel umpluti, cartofii se asaza intr-un vas termorezistent, se toarna apa (cat sa nu ajunga pana la buza de sus a cartofilor), apoi se pune vasul in cuptor, la foc potrivit.
Cand cartofii au fiertt bine, se scurge surplusul de apa (daca e cazul), se pune peste cartofi cate putin unt si se mai lasa un minut, apoi se servesc.
Sursa: sfatulparintilor.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro