Reteta delicioasa: ciocolata calda cu fulgi de cocos

Reteta delicioasa: ciocolata calda cu fulgi de cocos
Reteta delicioasa: ciocolata calda cu fulgi de cocos

O ciocolata calda cu o textura cremoasa, bogata, de care te vei indragosti.

 

Ingrediente:
475 ml lapte
350 ml lapte de cocos (o cutie)
2 linguri cacao
3 linguri zahar
200 g fulgi de ciocolata
1 lingurita esenta de vanilie
fulgi de cocos – optional
frisca – optional
sirop de nuca de cocos – optional, pentru un plus de savoare
Mod de preparare:
Se
incepe cu prajirea fulgilor de cocos. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius. Fulgii de cocos se imprastie intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Se coc 5 minute, la jumatatea timpului amestecandu-i. Cand capata o culoare aurie, se scot si se lasa sa se raceasca.
Intr-o cratita adanca, tinuta la foc iute, se adauga laptele, laptele de cocos, fulgii de ciocolata, vanilia, pudra de cacao si zaharul.
Se amesteca usor folosind un tel, avand grija sa nu se arda ciocolata. (Daca folositi sirop de cocos, se adauga si acesta.)
Cand s-a omogenizat, ciocolata se toarna in cani. Se orneaza cu frisca si fulgi de cocos, dupa preferinta. Se serveste calda.
Sursa: feellikecooking.ro

Ingrediente:

475 ml lapte
350 ml lapte de cocos (o cutie)
2 linguri cacao
3 linguri zahar
200 g fulgi de ciocolata
1 lingurita esenta de vanilie
fulgi de cocos – optional


frisca – optional
sirop de nuca de cocos – optional, pentru un plus de savoare

Mod de preparare:

Se incepe cu prajirea fulgilor de cocos. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius. Fulgii de cocos se imprastie intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Se coc 5 minute, la jumatatea timpului amestecandu-i. Cand capata o culoare aurie, se scot si se lasa sa se raceasca.


Intr-o cratita adanca, tinuta la foc iute, se adauga laptele, laptele de cocos, fulgii de ciocolata, vanilia, pudra de cacao si zaharul. Se amesteca usor folosind un tel, avand grija sa nu se arda ciocolata. (Daca folositi sirop de cocos, se adauga si acesta.)

Cand s-a omogenizat, ciocolata se toarna in cani. Se orneaza cu frisca si fulgi de cocos, dupa preferinta. Se serveste calda.

Sursa: feellikecooking.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies