Cu siguranță te-ai confruntat cu momente în care ai fost nevoit să gătești un preparat de excepție, dar dispuneai de foarte puțin timp.
Tuturor ne place să petrecem cât mai puțin timp în bucătărie, dar să ne bucurăm de mâncare gustoasă.
Ce ingrediente sunt necesare pentru rețeta de brioșe cu dovlecei
Citeste si: Cum se coc ardeii copți, fără să fie fum în casă. Trucuri de la marii bucătari
Citeste si: Beneficiul bicarbonatului de sodiu peste cartofi. Care este trucul util
În cadrul rubricii „Rețetă în 5 minute”, de la știrile Kanal D, Alina Laufer a prezentat cum putem să vă impresionați invitații sau familia, cu un preparat care nu doar că arată spectaculos, dar are și un gust aparte. Aceste brioșe sunt o variantă perfectă atât pentru aperitiv, cât și pentru o gustare, sau pentru o cină, fără prea multe calorii.
„Un fel de mâncare rapid, dar spectaculos. Arată minunat și se face cu ingrediente foarte simple”,
Cum se prepară brioșele cu dovlecei
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Rețetă de negresă cu gem de caise. Care este ingredientul secret pentru această prăjitură
Această rețetă se prepară cu aluat cumpărat, așa că primul pas este să decongelezi aluatul. Ulterior, trebuie să te ocupi de dovlecei, care pot fi de culori diferite, pentru un aspect și mai plăcut. Este foarte important ca feliile să fie extrem de subțiri.
„Dovleceii îi vom tăia rondele foarte, foarte fine. Dacă aveți o mandolină, o puteți folosi. Dacă nu, nu este nicio problemă să folosim cuțitul. Am tăiat dovleceii, feliuțe elastice, este momentul să tăiem și foietajul”, a explicat Alina Laufer.
Următorul pas este aranjarea feliilor de dovlecel, pe foietaj. Acest pas are nevoie de atenție sporită, deoarece trebuie ca felia de dovlecel să fie puțin mai mică decât dimensiunea aluatului. Așadar, urmează să tăiați aluatul și să poziționați feliile de dovlecel.
„O să luăm acum dovleceii și o să îi aranjăm, astfel încât să iasă puțin din aluat, culori alternative și puțin suprapuși”, a povestit Alina.
Ce sfaturi are Alina Laufer, pentru rețeta de brioșe cu dovlecei
Citeste si: Rețetă delicioasă de dovlecei cu nucă. „Sunt foarte, foarte gustoși!”
Citeste si: „Cred că o să vă placă!” Reţetă de gogoşi tăiate cu cana, făcute de bunica Gherghina de pe TikTok
După ce ai aranjat dovlecelul pe aluat, urmează să introduci și brânza, în aceasă rețetă. Tot ce trebuie să faci este să fărâmițezi bucata, nefiind nevoie so razi. Apoi, presară brânza deasupra foietajului plin cu dovlecei. Următorul pas este foarte important în prepararea brioșelor, deoarece trebuie să împăturești aluatul, astfel încât să obții o formă frumoasă, asemănătoare cu un trandafir. Feliile de dovleac sunt vedetele rețetei, deoarece sunt perfect vizibile în brioșă.
„La sfârșit nu ne rămâne decât să împăturim acest foietaj. O să ung puțin formele cu ulei de măsline, pentru că nu îmi doresc să se prindă deloc”, a explicat Alina Laufer.
Brioșele cu dovlecei, o rețetă gata în doar 5 minute
Un alt avantaj al acestui preparat este acela că nu ai nevoie de prea multe ustensile. Așadar, un cuțit, un tocător, o pensulă și o tavă pentru brioșe sunt mai mult decât suficiente. Înainte ca brioșele să fie așezate în tavă, aceasta trebuie unsă, cu ajutorul pensulei, cu puțin ulei de măsline. După ce ai format mai multe brioșe și le-ai pus în tavă, nu trebuie să uiți să le condimentezi cu sare și piper. La final, tava va fi așezată pe nivelul din mijloc al cuptorului. Brioșele sunt gata, în momentul în care aluatul este rumenit. Ultimul pas, cel care va adăuga un gust aromatizat acestei rețete, este cimbrul, care va fi adăugat, imediat după ce ai scos brioșele din cuptor.