Reteta delicioasa de cheesecake de ciocolata! Uite ce usor se prepara!

Reteta delicioasa de cheesecake de ciocolata! Uite ce usor se prepara!
Reteta delicioasa de cheesecake de ciocolata! Uite ce usor se prepara!

Adrian Hadean prezinta pe blogul sau reteta sa preferata de cheesecake.

 

Asadar, pentru blatul de biscuiti este nevoie de 200g de biscuiti de ciocolata (eu folosesc biscuitii Oreo, fara umplutura), sfaramati cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga 30g zahar pudra si 75g unt topit.Se incinge cuptorul la 175 grade. Amestecul se pune intr-o forma de tort detasabila(unsa in prealabil cu unt topit). Se formeaza blatul care se baga apoi la cuptor timp de 5 minute. Eu folosesc o forma detasabila cu diametrul de 26 cm, si de obicei pun forma de tort peste alta tava obisnuita de copt, pentru a evita orice scurgere.
Pentru umplutura de branza am folosit 900g branza de vaci cremoasa, pe care am amestecat-o cu 250 g de zahar, folosind mixerul. Dupa omogenizare am adaugat 80ml de smantana pentru frisca, 2 linguri de faina, o lingurita extract de vanilie si 4 oua. Ouale le-am pus pe rand, unul cate unul.
O treime din umplutura de branza se toarna peste blatul de biscuiti.
Apoi, 100g biscuiti de ciocolata se sfarama in bucatele mici si se presara peste prima parte de umplutura.Se pune restul de umplutura si se baga tava in cuptor pentru 45 minute, la 175 grade.
Se pregateste un topping din 450g de smantana grasa amestecata cu 50g de zahar si o lingurita extract de vanilie. Dupa cele 45 minute tortul se scoate din cuptur, se lasa putin sa se raceasca si apoi se pune peste el acest topping de smantana.
Se mai baga in cuptor timp de 7 minute la aceeasi temperatura. Dupa cele 7 minute se opreste cuptorul, se lasa tortul in cuptor la racit timp de 30 minute si apoi afara la racit timp de o ora.
Ultima parte este cremaganache de ciocolata: doua table si jumatate de ciocolata (si folositi o ciocolata de calitate) se pun intr-un bol de sticla sau inox, se adauga 250ml de smantana pentru frisca si o lingurita extract de vanilie.
Se topeste totul la bain-marie si se toarna peste tort.Se lasa la racit si apoi in frigider cel putin 8 ore. Eu prefer sa las tortul in frigider peste noapte.
Sursa: adihadean.ro

Asadar, pentru blatul de biscuiti este nevoie de 200g de biscuiti de ciocolata (eu folosesc biscuitii Oreo, fara umplutura), sfaramati cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga 30g zahar pudra si 75g unt topit.Se

incinge cuptorul la 175 grade. Amestecul se pune intr-o forma de tort detasabila(unsa in prealabil cu unt topit). Se formeaza blatul care se baga apoi la cuptor timp de 5 minute. Eu folosesc o forma detasabila cu diametrul de 26 cm, si de obicei pun forma de tort peste alta tava obisnuita de copt, pentru a evita orice scurgere.

Pentru umplutura de branza am folosit 900g branza de vaci cremoasa, pe care am amestecat-o cu 250 g de zahar, folosind mixerul.
Dupa omogenizare am adaugat 80ml de smantana pentru frisca, 2 linguri de faina, o lingurita extract de vanilie si 4 oua. Ouale le-am pus pe rand, unul cate unul.

O treime din umplutura de branza se toarna peste blatul de biscuiti. Apoi, 100g biscuiti de ciocolata se sfarama in bucatele mici si se presara peste prima parte de umplutura.Se pune restul de umplutura si se baga tava in cuptor pentru 45 minute, la 175 grade.


Se pregateste un topping din 450g de smantana grasa amestecata cu 50g de zahar si o lingurita extract de vanilie. Dupa cele 45 minute tortul se scoate din cuptur, se lasa putin sa se raceasca si apoi se pune peste el acest topping de smantana. Se mai baga in cuptor timp de 7 minute la aceeasi temperatura. Dupa cele 7 minute se opreste cuptorul, se lasa tortul in cuptor la racit timp de 30 minute si apoi afara la racit timp de o ora.

Ultima parte este cremaganache de ciocolata: doua table si jumatate de ciocolata (si folositi o ciocolata de calitate) se pun intr-un bol de sticla sau inox, se adauga 250ml de smantana pentru frisca si o lingurita extract de vanilie. Se topeste totul la bain-marie si se toarna peste tort.Se lasa la racit si apoi in frigider cel putin 8 ore. Eu prefer sa las tortul in frigider peste noapte.

Sursa: adihadean.ro

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Adda, despre frica de boala Lyme, încă dinainte să afle că o are. Ce simptome a avut artista până să fie diagnosticată? „Momentan mă lasă să trăiesc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies