Reteta delicioasa de cheesecake de ciocolata! Uite ce usor se prepara!

Reteta delicioasa de cheesecake de ciocolata! Uite ce usor se prepara!

Adrian Hadean prezinta pe blogul sau reteta sa preferata de cheesecake.

 

Asadar, pentru blatul de biscuiti este nevoie de 200g de biscuiti de ciocolata (eu folosesc biscuitii Oreo, fara umplutura), sfaramati cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga 30g zahar pudra si 75g unt topit.Se incinge cuptorul la 175 grade. Amestecul se pune intr-o forma de tort detasabila(unsa in prealabil cu unt topit). Se formeaza blatul care se baga apoi la cuptor timp de 5 minute. Eu folosesc o forma detasabila cu diametrul de 26 cm, si de obicei pun forma de tort peste alta tava obisnuita de copt, pentru a evita orice scurgere.
Pentru umplutura de branza am folosit 900g branza de vaci cremoasa, pe care am amestecat-o cu 250 g de zahar, folosind mixerul. Dupa omogenizare am adaugat 80ml de smantana pentru frisca, 2 linguri de faina, o lingurita extract de vanilie si 4 oua. Ouale le-am pus pe rand, unul cate unul.
O treime din umplutura de branza se toarna peste blatul de biscuiti.
Apoi, 100g biscuiti de ciocolata se sfarama in bucatele mici si se presara peste prima parte de umplutura.Se pune restul de umplutura si se baga tava in cuptor pentru 45 minute, la 175 grade.
Se pregateste un topping din 450g de smantana grasa amestecata cu 50g de zahar si o lingurita extract de vanilie. Dupa cele 45 minute tortul se scoate din cuptur, se lasa putin sa se raceasca si apoi se pune peste el acest topping de smantana. Se mai baga in cuptor timp de 7 minute la aceeasi temperatura. Dupa cele 7 minute se opreste cuptorul, se lasa tortul in cuptor la racit timp de 30 minute si apoi afara la racit timp de o ora.
Ultima parte este cremaganache de ciocolata: doua table si jumatate de ciocolata (si folositi o ciocolata de calitate) se pun intr-un bol de sticla sau inox, se adauga 250ml de smantana pentru frisca si o lingurita extract de vanilie.
Se topeste totul la bain-marie si se toarna peste tort.Se lasa la racit si apoi in frigider cel putin 8 ore. Eu prefer sa las tortul in frigider peste noapte.
Sursa: adihadean.ro

Asadar, pentru blatul de biscuiti este nevoie de 200g de biscuiti de ciocolata (eu folosesc biscuitii Oreo, fara umplutura), sfaramati cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga 30g zahar pudra si 75g unt topit.Se incinge cuptorul la 175 grade. Amestecul se pune intr-o forma de tort detasabila(unsa in prealabil cu unt topit). Se formeaza blatul care se baga apoi la cuptor timp de 5 minute. Eu folosesc o forma detasabila cu diametrul de 26 cm, si de obicei pun forma de tort peste alta tava obisnuita de copt, pentru a evita orice scurgere.

Pentru umplutura de branza am folosit 900g branza de vaci cremoasa, pe care am amestecat-o cu 250 g de zahar, folosind mixerul. Dupa omogenizare am adaugat 80ml de smantana pentru frisca, 2 linguri de faina, o lingurita extract de vanilie si 4 oua. Ouale le-am pus pe rand, unul cate unul.

O treime din umplutura de branza se toarna peste blatul de biscuiti. Apoi, 100g biscuiti de ciocolata se sfarama in bucatele mici si se presara peste prima parte de umplutura.Se pune restul de umplutura si se baga tava in cuptor pentru 45 minute, la 175 grade.

Se pregateste un topping din 450g de smantana grasa amestecata cu 50g de zahar si o lingurita extract de vanilie. Dupa cele 45 minute tortul se scoate din cuptur, se lasa putin sa se raceasca si apoi se pune peste el acest topping de smantana. Se mai baga in cuptor timp de 7 minute la aceeasi temperatura. Dupa cele 7 minute se opreste cuptorul, se lasa tortul in cuptor la racit timp de 30 minute si apoi afara la racit timp de o ora.

Ultima parte este cremaganache de ciocolata: doua table si jumatate de ciocolata (si folositi o ciocolata de calitate) se pun intr-un bol de sticla sau inox, se adauga 250ml de smantana pentru frisca si o lingurita extract de vanilie. Se topeste totul la bain-marie si se toarna peste tort.Se lasa la racit si apoi in frigider cel putin 8 ore. Eu prefer sa las tortul in frigider peste noapte.

Sursa: adihadean.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte