Clătitele pufoase reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă preparată chiar de Alexandra Matei (Creața), de la emisiunea „Păzea, Creața gătește!”?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de clătite pufoase, realizată de Alexandra Matei (Creața), prezentatoarea emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, pe canalul de YouTube WOWnews si Facebook WOWbiz. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase clătite pufoase, preparate exact așa cum vă plac.
Rețetă de Clătite pufoase- „Păzea, Creața gătește!”
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Clătite pufoase, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 10 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 30 minute
Porții – 15 persoane
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente – Clătite pufoase- „Păzea, Creața gătește!”
Ingrediente pentru aluat
- 2 ouă
- 250 g făină
- 200 ml lapte
- 250 ml apă minerală
- sare
- ulei
Ingredientele pentru umplutura clătitelor
- ciocolată
- brânză sărată
- dulceață sau gem (după preferințe)
Ingrediente pentru decor
- afine
- banane
- frișcă
- baby spanac
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 clătite. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Cine este Alexandra Matei (Creața). „Familia este cea mai mare comoară a mea!”
Citește și: Meniu cu brânzeturi speciale pentru masa de Crăciun
Mod de preparare – Clătite pufoase
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga pentru prima dată, 250 de grame de făină.
Pasul 2.
Pasul 3. Următorul pas constă în adăugarea celor 250 de mililitri de lapte, apoi a celor 250 de mililitri de apă minerală. Atenție însă! Prima dată vom adăuga laptele, însă
Pasul 4. Acum a venit timpul să pornim aragazul, la foc mediu, pentru a pregăti tigaia noastră pentru clătite. Așadar, după ce am așezat tigaia pe foc, într-un bol de dimensiuni mai mici, vom turna puțin ulei, iar cu ajutorul unei pensule sau a unei bucăți de hârtie, vom unge tigaia noastră, cu
ulei.Pasul 5. A venit momentul să începem prepararea propriu-zisă a desertului nostru. Așadar, mărim nivelul focului, iar apoi cu ajutorul unui polonic, vom lua compoziție pentru clătite și o vom turna în tigaie. Atenție însă! Trebuie să fim foarte atenți la tigaie, pentru că nu ne dorim ca desertul nostru să se ardă.
Citește și: Rețetă de Cremă de zahăr ars. Este un desert clasic franțuzesc, făcut cu doar de cinci ingrediente simple!
Pasul 6. Imediat ce începe să se dezlipească de tigaia noastră, vom ști că e momentul să întoarcem clătita, cu ajutorul unei spatule. Acest proces se va repeta în continuare, până când toată compoziția preparată, se va termina. Atenție însă! Nu uitați și de pasul în care trebuie să ungem tigaia cu ulei, înainte de a turna compoziție pentru clătite.
Pasul 7. Acum că toate clătitele noastre sunt gata, ne putem ocupa de umplerea și ornarea acestora. Așadar, vom avea nevoie de ciocolată topită și câteva bucățele de banane tăiate în prealabil, cu care vom umple câteva clătite (după preferințe), peste care vom pune puțină frișcă și câteva afine. Mai departe, vom avea nevoie de brânză sărată, pe care o vom rade în prealabil, iar apoi o vom așeza pe câteva clătite (după preferințe), pe care le vom orna cu câteva frunze de baby spanac. Iar nu în ultimul rând, clătitele pot fi umplute cu dulceață sau gem (după referințe).
Clătitele pufoase și deliciase sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!