Rețeta delicioasă de clătite pufoase a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un desert simplu și ușor de preparat cu doar 4 ingrediente!

reteta delicioasa de clatite pufoase
Rețetă delicioasă de Clătite pufoase

Clătitele pufoase reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă preparată chiar de Alexandra Matei (Creața), de la emisiunea „Păzea, Creața gătește!”?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  clătite pufoase, realizată de Alexandra Matei (Creața), prezentatoarea emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, pe canalul de YouTube WOWnews si Facebook WOWbiz. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase clătite pufoase, preparate exact așa cum vă plac.

 

 

Rețetă de  Clătite pufoase- „Păzea, Creața gătește!” 

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  Clătite pufoase, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 10 minute

Timp de preparare  – 20 minute

Timp total  – 30 minute

Porții  – 15 persoane

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ingrediente – Clătite pufoase- „Păzea, Creața gătește!” 

Ingrediente pentru aluat

  • 2 ouă
  • 250 g făină
  • 200 ml lapte
  • 250 ml apă minerală
  • sare
  • ulei

Ingredientele pentru umplutura clătitelor

  • ciocolată
  • brânză sărată
  • dulceață sau gem (după preferințe)

Ingrediente pentru decor

  • afine
  • banane
  • frișcă
  • baby spanac

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente  este utilizată pentru aproximativ 12 clătite. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Cine este Alexandra Matei (Creața). „Familia este cea mai mare comoară a mea!”

cea mai buna reteta de clatite
Rețetă delicioasă de Clătite pufoase[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Meniu cu brânzeturi speciale pentru masa de Crăciun

Mod de preparare – Clătite pufoase

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga pentru prima dată, 250 de grame de făină.

Pasul 2.

 Imediat apoi, cu ajutorul unei linguri, vom face spațiu în mijloc și pentru cele 2 ouă. Așadar, luăm lingura și formăm o gaură în mijlocul celor 250 de grame de făină, pentru ca mai apoi să spargem cele 2 ouă întregi și să adăugăm un praf de sare.

Pasul 3.  Următorul pas constă în adăugarea celor 250 de mililitri de lapte, apoi a celor 250 de mililitri de apă minerală. Atenție însă! Prima dată vom adăuga laptele, însă

treptat, timp în care vom amesteca cu ajutorul unui tel. Imediat apoi, vom adăuga și apa minerală, însă tot treptat, continuând să amestecăm cu telul, până când toate ingredientele se vor încorpora uniform.

Pasul 4.  Acum a venit timpul să pornim aragazul, la foc mediu, pentru a pregăti tigaia noastră pentru clătite. Așadar, după ce am așezat tigaia pe foc, într-un bol de dimensiuni mai mici, vom turna puțin ulei, iar cu ajutorul unei pensule sau a unei bucăți de hârtie, vom unge tigaia noastră, cu

ulei.

Pasul 5.  A venit momentul să începem prepararea propriu-zisă a desertului nostru. Așadar, mărim nivelul focului, iar apoi cu ajutorul unui polonic, vom lua compoziție pentru clătite și o vom turna în tigaie. Atenție însă! Trebuie să fim foarte atenți la tigaie, pentru că nu ne dorim ca desertul nostru să se ardă.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

cea mai simpla reteta de clatite
Rețetă delicioasă de Clătite pufoase[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețetă de Cremă de zahăr ars. Este un desert clasic franțuzesc, făcut cu doar de cinci ingrediente simple!

Pasul 6.  Imediat ce începe să se dezlipească de tigaia noastră, vom ști că e momentul să întoarcem clătita, cu ajutorul unei spatule. Acest proces se va repeta în continuare, până când toată compoziția preparată, se va termina. Atenție însă! Nu uitați și de pasul în care trebuie să ungem tigaia cu ulei, înainte de a turna compoziție pentru clătite.

Pasul 7.  Acum că toate clătitele noastre sunt gata, ne putem ocupa de umplerea și ornarea acestora. Așadar, vom avea nevoie de ciocolată topită și câteva bucățele de banane tăiate în prealabil, cu care vom umple câteva clătite (după preferințe), peste care vom pune puțină frișcă și câteva afine. Mai departe, vom avea nevoie de brânză sărată, pe care o vom rade în prealabil, iar apoi o vom așeza pe câteva clătite (după preferințe), pe care le vom orna cu câteva frunze de baby spanac. Iar nu în ultimul rând, clătitele pot fi umplute cu dulceață sau gem (după referințe).

Citește și: Rețetă plăcintă de dovleac. Cum să prepari cea mai bună plăcintă de dovleac. Este ideală pentru zilele răcoroase de toamnă

Clătitele pufoase și deliciase  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

reteta de clatite
Rețetă delicioasă de Clătite pufoase[Sursa foto: Captură YouTube]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Rețeta de ciorbă de fasole cu afumătură a Mirelei Vaida. Cum o prepară celebra prezentatoare TV

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies