Creme Brulee este o adevărată delicatese, care se poate prepara într-un timp foarte scurt. V-ați gândit să căutați rețeta simplă preparată chiar de Ana Urucu?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Creme Brulee, realizată de Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive, de la Kanal D . În plus, descoperiți și care este secretul pentru Creme Brulee, preparată exact așa cum vă place.
Creme Brulee este un desert care se poate prepara într-un timp chiar foarte scurt, dacă veți ține cont de doar câțiva pași simpli. Acest preparat are un gust deosebit de gustos și este unul dintre cele mai căutate deserturi, fiind cunoscut sub forma tradițională de cremă de zahăr ars.
În plus, datorită faptului că nu veți avea nevoie nici de prea multe ingrediente pentru a prepara această rețetă, o veți putea realiza cu ușurință chiar la voi acasă. Prin
Citeste si: 4 salate de crudități pentru slăbit. Le vei adora
Rețetă de Creme Brulee
P rezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive (Kanal D), a realizat cea mai simplă rețetă de Creme Brulee, absolut delicioasă.
Ingrediente – Creme Brulee
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 720 ml de smântână lichidă pentru frișcă, 150 g de zahăr, o esență de vanilie, 5 gălbenușuri de ou și un pliculeț de zahăr vanilat Burbon.
Mod de preparare - Creme Brulee
„ Creme Brulee deși pare foarte dificil, este foarte ușor, haideți să începem! O să pun această cratiță la un foc foarte mic. În ea o să pun cei 720 de mililitri de smântână lichidă pentru frișcă. Puteți înjumătăți această frișcă, dacă vă doriți să preparați o rețetă mai dietetică, faceți o parte lapte și o parte smântână. Rețeta tradițională este doar cu smântână.”
Până în acest moment rețeta de Creme Brulee pare să fie mai mult decât ușoară, atunci când vine vorba despre faptul că focul se va da la nivelul minim, iar prima etapă constă în adăugarea smântânii lichide de frișcă. Un aspect deosebit al acestui desert, Creme Brulee, ține de faptul că în cazul în care vă doriți să-l preparați într-o variantă mai dietetică, puteți înjumătăți cantitatea de smântână lichidă adăugată și să o completați cu lapte, iar gustul va rămâne același. Dar haideți să trecem și la pasul următor.
„ O să punem peste smântâna lichidă, zahărul Burbon pentru că e mai aromat decât esența, dar dacă aveți o păstaie de vanilie este cu atât mai bun. Apoi adăugăm și o esență de vanilie și o să amestecăm puțin zahărul și o să punem la un foc foarte mic, pentru că nu vrem să dea în clocot.”
Datorită faptului că, așa cum a menționat și prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu, am apelat la prepararea acestei rețete delicioase de Creme Brulee, cu zahăr Burbon, acesta ne va oferi un gust mult mai aromat, decât dacă adăugăm doar esența de vanilie, motiv pentru care le vom adăuga pe ambele. În plus, dacă aveți la îndemână o păstaie de vanilie, o puteți adăuga în locul zahărului și a esenței. Astfel, vă veți bucura de un gust cu adevărat aromat.
„ Ne vom ocupa de ouă. Vom avea nevoie doar de gălbenușuri. Peste gălbenușuri vom pune 100 de grame de zahăr, însă vă puteți juca cu zahărul, în funcție de cât de dulce vă place, iar cu ajutorul unui tel o să batem bine gălbenușurile. Vă puteți folosi și de un mixer. Le lăsăm puțin deoparte.”
Cantitatea de zahăr pe care o veți adăuga, poate varia în funcție de preferințe. În cazul în care vă veți dori ca rețeta de Creme Brulee să fie mai dulce, automat veți adăuga o cantitate mai mare de zahăr, însă dacă vă doriți contrariul, atunci cantitatea de zahăr adăugată va scădea.
Citeste si: Cu ce se mănâncă ANANASUL. "Este "alimentul minune" în curele de slăbire care ajută la arderea grăsimilor"
„ Este momentul să luăm smântâna de pe foc și o să o lăsăm să se răcorească. Apoi o vom turna peste gălbenușuri cu ajutorul unei site, pentru a nu exista particule de smântână. O să punem puțin câte puțin, ca să fim siguri că omogenizam totul foarte bine. Aceasta este compoziția de Creme Brulee, o dăm puțin deoparte.
Avem aici un bol de Yena, în care vom da la cuptor formele de Creme Brulee. Le vom coace la Bain-marie, adică într-o baie de apă caldă. Într-un pahar mare vom transfera Creme Brulee, pentru a porționa egal compoziția în forme, iar în vasul de Yena vom adăuga apă foarte fierbinte, cam un sfert. Vom da Creme Brulee la cuptor, la 160 de grade Celsius, pentru aproximativ 40-45 de minute. După 2 ore de stat la frigider, rețeta de Creme Brulee este gata! ”
Creme Brulee este gata și se poate servi rece. Poftă bună!
Citeste si: Lista de cumpărături pentru Paște. Ce alimente trebuie să conțină coșul de cumpărături