Friptura cu sos de piper reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de friptură cu sos de piper. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă friptură cu sos de piper, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de friptură cu sos de piper
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de friptură cu sos de piper, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!
Timp de pregătire – 50 minute
Timp de preparare – 15 minute
Timp total – o oră și 5 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – friptură cu sos de piper
Ingrediente pentru friptură
- 200 g carne de vită
- o lingura de piper negru boabe
- sare
- 2 linguri de ulei
- 2 cuburi mici de unt
Ingrediente pentru sos
- o lingura de piper negru boabe
- o ceapa roșie lunga de apă
- 80 ml coniac
- 120 ml smântână lichidă
- sare
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mod de preparare - friptură cu sos de piper
Pasul 1. Vom avea nevoie de 200 de grame de carne de vită, pe care o vom lăsa afară, la temperatura camerei, timp de aproximativ 45 de minute, înainte de a o prepara.
Pasul 2. Acum vom avea nevoie de două linguri de piper negru boabe, pe care le vom pune într-o hârtie de copt împăturită și vom începe să zdrobim cu ajutorul unui ciocan de bucătărie. Atenție însă! Avem nevoie ca boabele de piper să nu fie măcinate fin, ci mai degrabă sparte.
Pasul 3. Peste bucata noastră de carne de vită, vom presăra o linguriță de sare, pe ambele părți. Apoi vom lua aproape jumătate de cantitatea de piper pe care am zdrobit-o și vom presăra carnea, de asemenea, pe ambele părți. Puteți chiar să apăsați pe suprafața de piper, pe care tocmai ce ați adăugat-o, pentru a pătrunde mult mai bine în carne, apoi se lasă deoparte.
Pasul 4. În continuare, ne vom ajuta de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe foc mediu spre mare și în care vom adăuga 2 linguri de ulei și 2 cuburi mici de unt.
Pasul 5. Între timp, ne vom ocupa de tăierea unei cepe roșii lungi de apă. Se va toca mărunt.
Citește și: Rețetă de supă cremă de cartofi și usturoi. Trebuie servită cu crutoane sau cu o felie de bruscheta!
Pasul 6. Imediat ce untul nostru s-a topit, vom adăuga în tigaie bucățile de carne de vită, cu ajutorul unui clește de bucătărie. Friptura de gătește timp de aproximativ 5 minute, pe fiecare parte, la foc mediu spre mare, pentru a se carameliza și a se forma o crustă.
Pasul 7. A venit timpul să ne ocupăm și de sosul nostru delicios de piper. Este nevoie ca înainte, să luăm tigaia de pe foc, pentru a se mai răci puțin, iar apoi o vom pune înapoi pe aragaz. Începem prin a pune ceapa tocată, care se va amesteca timp de 2 minute, doar cât să se înmoaie. Între timp, adăugăm și 80 de mililitri de coniac, însă cu focul stins. Apoi vom face un flambe, pe scurt, vom aprinde coniacul nostru cu o flacără deasupra, iar apoi acoperim, cât să se gătească. Odată ce flacăra s-a stins, vom îndepărta capacul de pe tigaie.
Pasul 8. Pornim focul mediu la tigaie și vom adăuga 120 de mililitri de smântână lichidă, piperul nostru zdrobit și un praf de sare. Amestecăm cu ajutorul unui tel și așteptăm să ajungă la punctul de fierbere, pentru a o amesteca, până când se va îngroșa.
Pasul 9. Iar acum putem așeza o bucată de carne de vită pe farfurie, peste care vom turna sosul nostru delicios de piper, iar rețeta este gata!
Friptura cu sos de piper este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă delicioasă de Quiche Lorraine. O să fi pe placul întregii familii!