Reteta delicioasa de gnocchi de cartofi! Stii sa ii prepari?

Reteta delicioasa de gnocchi de cartofi! Stii sa ii prepari?

Chef Traian Galleguillos a pregatit o reteta pentru toate gusturile.

 

Ingrediente
1 kg cartofi
300 g faina
1 ou
Un varf cutit sare, piper măcinat si nucşoara
Faina pentru pudrat
Mod de preparare
Cartofii in coaja se spală  foarte bine sub jetul de apa si se fierb in apa cu sare.
Se scot din apa si se lăsa la răcit, se curata de coja se dau prin masina de tocat sau prin razatoarea mica, se formeaza o gramajoara de cartofi, iar in mijloc facem o gaura in care vom adauga un ou, sare, piper, nucşoara si usor cate usor faina cernuta.
Va rezulta un aluat moale dar nelipicios daca este necesar se mai adauga faina.
Se formeaza mici rulouri de pasta de cartofi  cam de un deget grosime, care se vor taia in bucati mai mici cu cutitul, presaram faina, pudram bine gnocchi si ii asezam intr-o tava. Vom continua pana la terminarea compoziţiei.
Gnocchi nu vor fi inghesuiti in tava vor avea spatiu intre ei si vor fi pudrati cu multa faina;
Eu ii congelez asa cu tava iar peste 30'  ii pun in pungute portionati la 160-180 de grame, in pungi de plastic la congelator si ii pregatesc cand am nevoie fierbandu-i in apa sarata cam 3-4 minute.
Cel mai usor ne dam seama ca sunt fierţi cand încep sa se ridice la suprafaţa dupa care ii condimentez dupa gust sau cu diverse sosuri.
OBS: Pt a face gnocchi ideali sunt cartofii  cu coaja rosii, nu sunt atât de fainosi ca alte tipuri.
Sos cu bacon, caşcaval si nuca
Ingrediente
160 gr sunca
150
ml smântână de gătit
150 caşcaval ras
Mod de preparare
Intr-o oala, punem la fiert 1l de apa cu putina sare, între timp pana începe sa fiarbă apa pregătim sosul.
Se trage in tigaie bacon-ul feliat, se toarnă putina smântână, se asezoneaza cu putina sare si putin piper. Reincalziti  sosul după 2 minute cand aţi pus gnocchi la fiert.
Cand apa a dat clocot, cu grija, turnaţi gnocchi in apa si aşteptaţi preţ de 3 minute cand încep sa se ridice la suprafaţa, după aceea in tigaia care este pe foc si fierbe cu sosul.
Trageti putin in tigaie, adăugaţi caşcavalul ras si asezonati cu piper. Aţi reuşit, foarte bine, puneţi in farfurie si peste presăraţi nişte miez de nuca copt.

Ingrediente

1 kg cartofi
300 g faina
1 ou
Un varf cutit sare, piper măcinat si nucşoara
Faina pentru pudrat

Mod de preparare

Cartofii in coaja se spală  foarte bine sub jetul de apa si se fierb in apa cu sare.

Se scot din apa si se lăsa la răcit, se curata de coja se dau prin masina de tocat sau prin razatoarea mica, se formeaza o gramajoara de cartofi, iar in mijloc facem o gaura in care vom adauga un ou, sare, piper, nucşoara si usor cate usor faina cernuta.  

Va rezulta un aluat moale dar nelipicios daca este necesar se mai adauga faina.

Se formeaza mici rulouri de pasta de cartofi  cam de un deget grosime, care se vor taia in bucati mai mici cu cutitul, presaram faina, pudram bine gnocchi si ii asezam intr-o tava. Vom continua pana la terminarea compoziţiei.Gnocchi nu vor fi inghesuiti in tava vor avea spatiu intre ei si vor fi pudrati cu multa faina; 

Eu ii congelez asa cu tava iar peste 30'  ii pun in pungute portionati la 160-180 de grame, in pungi de plastic la congelator si ii pregatesc cand am nevoie fierbandu-i in apa sarata cam 3-4 minute.

Cel mai usor ne dam seama ca sunt fierţi cand încep sa se ridice la suprafaţa dupa care ii condimentez dupa gust sau cu diverse sosuri.

OBS: Pt a face gnocchi ideali sunt cartofii  cu coaja rosii, nu sunt atât de fainosi ca alte tipuri.

Sos cu bacon, caşcaval si nuca

Ingrediente


160 gr sunca 
150 ml smântână de gătit
150 caşcaval ras

Mod de preparare

Intr-o oala, punem la fiert 1l de apa cu putina sare, între timp pana începe sa fiarbă apa pregătim sosul.Se trage in tigaie bacon-ul feliat, se toarnă putina smântână, se asezoneaza cu putina sare si putin piper. Reincalziti  sosul după 2 minute cand aţi pus gnocchi la fiert.

Cand apa a dat clocot, cu grija, turnaţi gnocchi in apa si aşteptaţi preţ de 3 minute cand încep sa se ridice la suprafaţa, după aceea in tigaia care este pe foc si fierbe cu sosul.

Trageti putin in tigaie, adăugaţi caşcavalul ras si asezonati cu piper. Aţi reuşit, foarte bine, puneţi in farfurie si peste presăraţi nişte miez de nuca copt.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere