Mucenicii muntenești reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de mucenici muntenești. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cei mai gustoși mucenici muntenești, preparați exact pe gustul vostru.
Rețetă de Mucenici muntenești
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de mucenici muntenești, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 12 minute
Timp de preparare – 8 minute
Timp de răcire – 2 ore
Timp total – 2 ore și 20 minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Porții – 5 persoane
Ingrediente – Mucenici muntenești
- 200 g mucenici
- 200 g miez de nucă
- 200 g zahăr granulat
- 2 l apă
- o esență de vanilie
- o esență de rom
- o lingură de coajă rasă de lămâie
- o lingură de coajă rasă de portocală
- scorțișoară
- sare (după gust)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ
5 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Mod de preparare - Mucenici muntenești
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de pregătirea nucii. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 200 de grame de miez de nucă, pe care o vom prăji timp de aproximativ 3 minute, nici mai mult, nici mai puțin.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mare. Primul ingredient pe care îl vom adăuga în oala noastră este zahărul granulat.
Pasul 3. În momentul în care apa a dat în clocot, vom adăuga și mucenicii. Așadar, vom lua punga de 200 de grame de mucenici și o vom adăuga în oala noastră de pe foc, pe care îi vom lăsa să fiarbă la foc mediu, timp de 8 minute, exact așa cum este indicat și pe ambalaj. Atenție însă! Este nevoie ca din când în când să mai amestecăm în mucenici, cu ajutorul unei spatule. Astfel, mucenicii nu se vor mai lipi de fundul oalei.
Pasul 4. În acest interval de timp, vom măcina și nuca. Așadar, într-un blender de bucătărie vom adăuga 200 de grame de miez de nucă, pe care îl vom mărunți atât cât ne dorim, în funcție de preferințe. Nuca se transferă într-un bol de dimensiuni potrivite și se lasă deoparte.
Pasul 5. În continuare, a venit timpul să oprim și focul la mucenici, pentru a adăuga o esență de rom, coaja rasă, în prealabil, de la o portocală și de la o lămâie, dar și 100 de grame de miez de nucă, măcinat în prealabil. Amestecăm cu ajutorul unei spatule și acoperim oala cu un capac, pentru a lăsa oala deoparte, timp de aproximativ 2 ore.
Pasul 6. După acest interval de timp, vom îndepărta capacul de pe oală și vom împărți conținutul în câteva boluri. Mucenicii muntenești se pot servi proaspeți, încălziți sau chiar și de la frigider, în funcție de preferințe, adăugând deasupra încă puțină scorțișoară și miez de nucă, iar rețeta este gata!
Mucenicii muntenești sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Mucenici muntenești a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Trebuie să te pregătești din timp!