Rețeta delicioasă de Mucenici muntenești, ca la mama acasă!

Rețeta delicioasă de Mucenici muntenești, ca la mama acasă!

Mucenicii muntenești reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  mucenici muntenești. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cei mai gustoși mucenici muntenești, preparați exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Mucenici muntenești

Rețeta delicioasă de Mucenici muntenești, ca la mama acasă [Sursa foto: shutterstock]

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  mucenici muntenești, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 12 minute

Timp de preparare  – 8 minute

Timp de răcire  – 2 ore

Timp total  – 2 ore și 20 minute

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Porții  – 5 persoane

Ingrediente – Mucenici muntenești

  • 200 g mucenici
  • 200 g miez de nucă
  • 200 g zahăr granulat
  • 2 l apă
  • o esență de vanilie
  • o esență de rom
  • o lingură de coajă rasă de lămâie
  • o lingură de coajă rasă de portocală
  • scorțișoară
  • sare (după gust)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 5 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Rețeta delicioasă de Mucenici muntenești, ca la mama acasă [Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Cele mai frumoase mesaje pentru mama ta, de 8 martie 2023! "Draga mea mamă, de ziua mămicilor îţi urez fericire, bucurie şi o viaţă plină de iubire. Să ai un 8 Martie de vis!"

Mod de preparare - Mucenici muntenești

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de pregătirea nucii. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 200 de grame de miez de nucă, pe care o vom prăji timp de aproximativ 3 minute, nici mai mult, nici mai puțin. Odată ce s-a prăjit, nuca se va transfera într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru a se lăsa deoparte, să se răcească.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mare. Primul ingredient pe care îl vom adăuga în oala noastră este zahărul granulat. Așadar, vom începe prin a adăuga 200 de grame de zahăr granulat, alături de o esență de vanilie și un praf de scorțișoară (după gust), peste care vom turna cei 2 litri de apă. Pentru a ne asigura că aromele sunt ținute sub control, vom adăuga și un praf de sare (după gust), dar și pentru a ajuta zahărul granulat să se dizolve mai repede.

Pasul 3.  În momentul în care apa a dat în clocot, vom adăuga și mucenicii. Așadar, vom lua punga de 200 de grame de mucenici și o vom adăuga în oala noastră de pe foc, pe care îi vom lăsa să fiarbă la foc mediu, timp de 8 minute, exact așa cum este indicat și pe ambalaj. Atenție însă! Este nevoie ca din când în când să mai amestecăm în mucenici, cu ajutorul unei spatule. Astfel, mucenicii nu se vor mai lipi de fundul oalei.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Pasul 4.  În acest interval de timp, vom măcina și nuca. Așadar, într-un blender de bucătărie vom adăuga 200 de grame de miez de nucă, pe care îl vom mărunți atât cât ne dorim, în funcție de preferințe. Nuca se transferă într-un bol de dimensiuni potrivite și se lasă deoparte.

Pasul 5.  În continuare, a venit timpul să oprim și focul la mucenici, pentru a adăuga o esență de rom, coaja rasă, în prealabil, de la o portocală și de la o lămâie, dar și 100 de grame de miez de nucă, măcinat în prealabil. Amestecăm cu ajutorul unei spatule și acoperim oala cu un capac, pentru a lăsa oala deoparte, timp de aproximativ 2 ore.

Pasul 6.  După acest interval de timp, vom îndepărta capacul de pe oală și vom împărți conținutul în câteva boluri. Mucenicii muntenești se pot servi proaspeți, încălziți sau chiar și de la frigider, în funcție de preferințe, adăugând deasupra încă puțină scorțișoară și miez de nucă, iar rețeta este gata!

Mucenicii muntenești  sunt gata și se pot servi. Poftă bună!

Rețeta delicioasă de Mucenici muntenești, ca la mama acasă [Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Rețeta de Mucenici muntenești a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Trebuie să te pregătești din timp!



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

De 8 martie 2023 este Ziua Mamei sau Ziua Femeii? Ce simbolizează a opta zi din luna martie 2023

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat