Panna Cotta este un preparat italian, care se poate consuma și de către persoanele care se află la dietă. V-ați gândit să căutați rețeta simplă preparată chiar de Ana Urucu?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Panna Cotta, realizată de Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive, de la Kanal D. În plus, descoperiți și care este secretul pentru o Panna Cotta, preparată pe placul tuturor.
Panna Cotta este un desert absolut delicios, atât la gust, cât și referitor la modul în care arată.
Citeste si: Ce se mănâncă de Sânziene, sărbătoarea denumită şi Drăgaica
Rețetă de Panna Cotta
Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive( Kanal D), a realizat cea mai simplă rețetă de Panna Cotta, absolut delicioasă.
Ingrediente – Panna Cotta
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: lapte dulce gras (360 ml), zahăr tos (80 g), un pliculeț de gelatină (de 10 g), o esență de vanilie sau păstaie de vanilie, zeama de la o lămâie, smântână pentru frișcă (240 ml), apă rece (50 ml), zahăr (100 g), zmeură și căpșune proaspete sau congelate și câteva frunze de mentă (pentru decor).
Mod de preparare- Panna Cotta
„Avem aici o crăticioară. O să dăm drumul la foc minim și o să adăugăm o parte de lapte gras de 3.6 grăsime și o parte de smântână de gătit pentru frișcă. Lăsăm la foc foarte mic, împreună cu o esență de vanilie sau păstaie de vanilie, dacă aveți la îndemână. Adăugăm și 80 de grame de zahăr, nu foarte mult zahăr, pentru că va fi suficient de dulce.
Până în acest moment rețeta de Panna Cotta pare să fie mai ușor de realizat, decât vă puteați imagina, ținând cont că urmărim pașii indicați, în așa măsură încât rețeta să iasă exact așa cum trebuie. Exact cum a menționat și la început, prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu, această rețeta este una chiar dietetică, datorită faptului că am adăugat o parte de lapte gras și o parte de smântână pentru frișcă.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Ce este Psiho-Dieta și câte kilograme poți slăbi în cel mai scurt timp
„Acum ne ocupăm de gelatină, peste care adăugăm apă rece, cam 50 de mililitri. Amestecăm cu ajutorul unei lingurițe, o hidratăm practic. Verificăm în acest timp și amestecul pus pe foc, să nu dea în clocot. Între timp ne ocupăm de fructe. Am aici zmeura proaspătă și căpșune proaspete. În cazul în care căpșunele sunt foarte mari, o să le tai în trei. Puteți folosi și fructe congelate.”
Datorită faptului că, așa cum a menționat și prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu, am ales fructele proaspete și nu congelate, nu trebuie decât să le tăiem, în cazul în care sunt prea mari, pentru a le folosi la gelatină. În cazul în care doriți să alegeți fructe congelate, inclusiv acelea sunt perfecte pentru a le folosi, doar că va trebui să le scoateți din congelator cu o perioadă, înainte de a le folosi, pentru a le putea tăia și folosi. Indiferent de alegerea făcută, gelatina va ieși la fel de gustoasă, iar preparatul va avea cu siguranță rezultatul dorit.
„ Verificăm din nou amestecul de pe foc și a venit momentul să o luăm de pe foc, pentru că este gata. O să o lăsăm cam cinci minute, ca să nu fie foarte fierbinte, iar după o să adăugăm gelatina. Ne vom ocupa acum de sosul de zmeură și de căpșune. Tot într-o crăticioara o să punem zmeura și căpșunele (păstrăm câteva pentru decor), peste care vom adăuga 100 de grame de zahăr. În cazul în care nu vreți să fie foarte dulce, puteți adăuga mai puțin. În plus, nu uitați și de zeama de la o lăm âie, să fie un pic și acrișor. Cu o spatulă o să amestecăm și o să lăsăm să se dizolve zahărul, să se formeze o dulceață de fructe, la foc nu foarte mare.”
Citeste si: Cu ce se mănâncă puiul. Ce beneficii are carnea de pasăre pentru organism
Se obișnuiește ca acest preparat de Panna Cotta să fie destul de dulce, motiv pentru care, nu ar trebui să uităm să adăugăm și de zeama de lămâie, tocmai pentru a oferi preparatului nostru, un gust mai acrișor, perfect pentru zilele călduroase de vară. În cazul în care vă doriți ca Panna Cotta să nu fie atât de dulce, cum se prepară în mod normal, puteți reduce cantitatea de zahăr pe care o adăugați, pentru a obține un desert exact pe gustul vostru!
„ Sosul de zmeură și căpșune se face și este timpul să adăugăm în lichidul nostru de lapte, smântână și gelatină, care s-a hidratat cu apă. O să o adăugăm pe toată și o să amestecăm bine, pentru a se dizolva foarte bine gelatina și este gata. Mai verificăm și sosul. Acum că aproape s-au fiert și fructele, o să adăugăm din nou, fructe mai fresh, pentru că vrem ca unele să fie mai fresh și unele mai topite și le mai lăsăm cam cinci minute.
Acum vom transfera Panna Cotta, care este încă în stare lichidă, într-un pahar, care ne va ajuta să turnăm egal în pahare. Vom da Panna Cotta la frigider, pentru minim o oră, iar la final vom decora cu sosul de zmeură și căpșune și cu mentă.”
Panna Cotta este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citeste si: Rețetă de piept de rață cu piure de morcovi