Rețetă delicioasă de Panna Cotta, desertul pe care-l poți prepara cu ușurință

Rețetă delicioasă de Panna Cotta, desertul pe care-l poți prepara cu ușurință

Panna Cotta este un preparat italian, care se poate consuma și de către persoanele care se află la dietă. V-ați gândit să căutați rețeta simplă preparată chiar de Ana Urucu?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Panna Cotta, realizată de Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive, de la Kanal D. În plus, descoperiți și care este secretul pentru o Panna Cotta, preparată pe placul tuturor.

Panna Cotta este un desert absolut delicios, atât la gust, cât și referitor la modul în care arată. Se poate prepara într-un timp foarte scurt, dacă veți ține cont de doar câțiva pași simpli. Datorită acestui preparat, veți surprinde cu adevărat toți membrii familiei, datorită gustului fresh pe care îl are, numai bun pentru zilele călduroase de vară. În plus, nu veți avea nevoie nici de foarte multe ingrediente pentru a prepara această rețetă, chiar la voi acasă.

Prin urmare, haideți să trecem la treabă și să pregătim împreună cea mai gustoasă Panna Cotta!

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Ce se mănâncă de Sânziene, sărbătoarea denumită şi Drăgaica

Rețetă de Panna Cotta

Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive( Kanal D), a realizat cea mai simplă rețetă de Panna Cotta, absolut delicioasă.

Ingrediente – Panna Cotta

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: lapte dulce gras (360 ml), zahăr tos (80 g), un pliculeț de gelatină (de 10 g), o esență de vanilie sau păstaie de vanilie, zeama de la o lămâie, smântână pentru frișcă (240 ml), apă rece (50 ml), zahăr (100 g), zmeură și căpșune proaspete sau congelate și câteva frunze de mentă (pentru decor).

Mod de preparare- Panna Cotta

„Avem aici o crăticioară. O să dăm drumul la foc minim și o să adăugăm o parte de lapte gras de 3.6 grăsime și o parte de smântână de gătit pentru frișcă. Lăsăm la foc foarte mic, împreună cu o esență de vanilie sau păstaie de vanilie, dacă aveți la îndemână. Adăugăm și 80 de grame de zahăr, nu foarte mult zahăr, pentru că va fi suficient de dulce. Amestecăm puțin și lăsăm la foc foarte mic, însă nu trebuie să dea în clocot.”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Până în acest moment rețeta de Panna Cotta pare să fie mai ușor de realizat, decât vă puteați imagina, ținând cont că urmărim pașii indicați, în așa măsură încât rețeta să iasă exact așa cum trebuie. Exact cum a menționat și la început, prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu, această rețeta este una chiar dietetică, datorită faptului că am adăugat o parte de lapte gras și o parte de smântână pentru frișcă. Prin urmare, o puteți consuma cu încredere, chiar dacă urmați o anumită dietă. Dar haideți să trecem la următorul pas.

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Ce este Psiho-Dieta și câte kilograme poți slăbi în cel mai scurt timp

„Acum ne ocupăm de gelatină, peste care adăugăm apă rece, cam 50 de mililitri. Amestecăm cu ajutorul unei lingurițe, o hidratăm practic. Verificăm în acest timp și amestecul pus pe foc, să nu dea în clocot. Între timp ne ocupăm de fructe. Am aici zmeura proaspătă și căpșune proaspete. În cazul în care căpșunele sunt foarte mari, o să le tai în trei. Puteți folosi și fructe congelate.”

Datorită faptului că, așa cum a menționat și prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu, am ales fructele proaspete și nu congelate, nu trebuie decât să le tăiem, în cazul în care sunt prea mari, pentru a le folosi la gelatină. În cazul în care doriți să alegeți fructe congelate, inclusiv acelea sunt perfecte pentru a le folosi, doar că va trebui să le scoateți din congelator cu o perioadă, înainte de a le folosi, pentru a le putea tăia și folosi. Indiferent de alegerea făcută, gelatina va ieși la fel de gustoasă, iar preparatul va avea cu siguranță rezultatul dorit.

Verificăm din nou amestecul de pe foc și a venit momentul să o luăm de pe foc, pentru că este gata. O să o lăsăm cam cinci minute, ca să nu fie foarte fierbinte, iar după o să adăugăm gelatina. Ne vom ocupa acum de sosul de zmeură și de căpșune. Tot într-o crăticioara o să punem zmeura și căpșunele (păstrăm câteva pentru decor), peste care vom adăuga 100 de grame de zahăr. În cazul în care nu vreți să fie foarte dulce, puteți adăuga mai puțin. În plus, nu uitați și de zeama de la o lăm âie, să fie un pic și acrișor. Cu o spatulă o să amestecăm și o să lăsăm să se dizolve zahărul, să se formeze o dulceață de fructe, la foc nu foarte mare.”

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Citeste si: Cu ce se mănâncă puiul. Ce beneficii are carnea de pasăre pentru organism

Se obișnuiește ca acest preparat de Panna Cotta să fie destul de dulce, motiv pentru care, nu ar trebui să uităm să adăugăm și de zeama de lămâie, tocmai pentru a oferi preparatului nostru, un gust mai acrișor, perfect pentru zilele călduroase de vară. În cazul în care vă doriți ca Panna Cotta să nu fie atât de dulce, cum se prepară în mod normal, puteți reduce cantitatea de zahăr pe care o adăugați, pentru a obține un desert exact pe gustul vostru!

Sosul de zmeură și căpșune se face și este timpul să adăugăm în lichidul nostru de lapte, smântână și gelatină, care s-a hidratat cu apă. O să o adăugăm pe toată și o să amestecăm bine, pentru a se dizolva foarte bine gelatina și este gata. Mai verificăm și sosul. Acum că aproape s-au fiert și fructele, o să adăugăm din nou, fructe mai fresh, pentru că vrem ca unele să fie mai fresh și unele mai topite și le mai lăsăm cam cinci minute.

Acum vom transfera Panna Cotta, care este încă în stare lichidă, într-un pahar, care ne va ajuta să turnăm egal în pahare. Vom da Panna Cotta la frigider, pentru minim o oră, iar la final vom decora cu sosul de zmeură și căpșune și cu mentă.”

Panna Cotta este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

Citeste si: Rețetă de piept de rață cu piure de morcovi



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cine a inventat tortul. Era special preparat pentru zeița Lunii

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină