Aceasta prajitura cu nuca si ciocolata este delcioasa si este perfecta pentru perioada postului.
Ingrediente:
250 g margarina
120 g zahar pudra
1 lingura miere de albine
3 linguri seminte de mac
270 ml apa minerala
340 g faina
120 g nuca macinata
1 pachet praf de copt
2 lingurite zahar vanilat
100 g ciocolata amaruie
sare
Instructiuni:
Cernem
faina intr-un bol si o amestecam cu praful de copt. Mixam 200g margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine cremoasa. Adaugam macul, 60 g de nuca si mierea si amestecam pana se omogenizeaza. La final se incorporeaza faina alternand cu apa minerala. Punem continutul intr-o forma si il dam la copt, la foc potrivit, intr-un cuptor bine incins. Dupa 30 de minute o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Pentru glazura amestecam la bain-marie ciocolata, restul de margarina(50g.), de nuca(60g.) si zaharul vanilat ramas (1 lingurita). Turnam ciocolata topita peste toata suprafata prajiturii.
Sursa
Ingrediente:
250 g margarina
120 g zahar pudra
1 lingura miere de albine
3 linguri seminte de mac
270 ml apa minerala
340 g faina
120 g nuca macinata
1 pachet praf de copt
2 lingurite zahar vanilat
100 g ciocolata amaruie
sare
Instructiuni:
Cernem faina intr-un bol
si o amestecam cu praful de copt. Mixam 200g margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine cremoasa. Adaugam macul, 60 g de nuca si mierea si amestecam pana se omogenizeaza. La final se incorporeaza faina alternand cu apa minerala. Punem continutul intr-o forma si il dam la copt, la foc potrivit, intr-un cuptor bine incins. Dupa 30 de minute o scoatem si o lasam sa se raceasca. Pentru glazura amestecam la bain-marie ciocolata, restul de margarina(50g.),
de nuca(60g.) si zaharul vanilat ramas (1 lingurita). Turnam ciocolata topita peste toata suprafata prajiturii.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro