Aceasta prajitura are iaurt in loc de unt pentru a scadea grasimile saturate din compozitie!
Ingrediente
2 oua mari
225g zahar
225g iaurt grecesc
Coaja de la 3 lamai
100g de migdale fara coaja
150g faina cu factor de crestere
1 lingurita de praf de copt
Pentru sirop si topping
Sucul de la 5 lamaie
150g de zahar granulat
zmeura pentru decor
Vei avea nevoie de o forma de tort cu diametrul de 20cm uns si tapetat cu folie de copt.
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 170 de grade. Pentru a face blatul, bate ouale si zaharul cu un mixer electric timp de cinci minute intr-un vas mare. In al doilea vas, combina iaurtul, coaja de lamaie si un praf de sare.
2. Intr-un procesor alimentar, adauga migdalele si macina-le pana cand sunt fine. In al treilea vas, adauga faina, praful de copt si migdalele si amesteca bine.
3. Adauga amestecul de iaurt in oua. Adauga faina si migdalele si pune totul intr-o tava. Coace timp de 45 de minute. Acopera cu o folie alimentara.
4. Inteapa blatul cu o scobitoare din loc in loc. Pentru a face siropul, incalzeste sucul de lamaie intr-un vas mic si adauga zaharul granulat.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro