Reteta delicioasa de prajitura cu zahar ars! E o nebunie!

Reteta delicioasa de prajitura cu zahar ars! E o nebunie!

Aceasta prajitura se pregateste in 15 minute si se gateste in 90 de minute.

 

INGREDIENTE PORTII 16 (o tava 30cm-45cm):
Pentru FOI:
5 oua
150 gr zahar
90 gr faina
50 gr nuca macinata
½ plic praf de copt
Pentru crema:
3 galbenusuri
150 gr zahar tos
80 gr amidon alimentar
500 ml lapte
1 baton vanilie
250 gr unt 80% grasime
Pentru “uns” foile:
200 gr zahar caramelizat
Pentru ornat:
50 gr zahar pudra
Mod de preparare:
Pasul 1:
Se scot toate ingredientele din frigider/camara.
Cand au ajuns la temperatura camerei ne apucam de treaba. Pornim cuptorul si ii fixam temperatura la 180 grade Celsius (daca e electric) sau 200 grade Celsius (daca e un cuptor de aragaz obisnuit pe gaz).
Pasul 2:
Incepem cu foile. Se bat albusurile tare cu mixerul. Apoi, adaugam zaharul “in ploaie”. Continuam mixarea inca 10 minute. Adaugam galbenusurile pe rand amestecand usor pana la incorporare. Apoi, adaugam usor nuca si faina in care s-a incorporat praful de copt. Compozitia se imparte in trei parti egale. Se coc trei foi pe dosul tavii tapetate cu unt.
Pasul 3:
Trecem la crema. Laptele se incalzeste putin (nu se da in clocot) apoi adaugam semintele de vanilie si acoperim cratita ca sa se infuzeze bine. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul (pana isi dubleaza volumul), adaugam amidonul alimentar iar in momentul in care se raceste laptele infuzat il adaugam putin cate putin pana obtinem o compozitie
omogena. Punem compozitia la fiert (la foc mic) amestecand continuu cu un tel para. Dupa ce a dat in clocot se ia de pe foc si se lasa la rece.
Pasul 4:
Untul il mixam pana devine spumos. Atunci cand crema de mai sus s-a racit o adaugam usor in spuma de unt amestecand continuu.
Pasul 5:
Caramelizam cele 200 de gr de zahar. Apoi, il intindem rapid pe cele trei foi.
Pasul 6:
Se umplu foile dupa cum urmeaza: foaie, crema, foaie, crema, foaie.
Pasul 7:
Deasupra pudram zaharul praf.
Sursa: ElenaLasconi.ro

INGREDIENTE PORTII 16 (o tava 30cm-45cm):

Pentru FOI:


5 oua
150 gr zahar
90 gr faina
50 gr nuca macinata
½ plic praf de copt

Pentru crema:

3 galbenusuri
150 gr zahar tos
80 gr amidon alimentar
500 ml lapte
1 baton vanilie
250 gr unt 80% grasime

Pentru “uns” foile:

200 gr zahar caramelizat

Pentru ornat:

50 gr zahar pudra

Mod de preparare:

Pasul 1:

Se scot toate ingredientele din frigider/camara. Cand au ajuns la temperatura camerei ne apucam de treaba. Pornim cuptorul si ii fixam temperatura la 180 grade Celsius (daca e electric) sau 200 grade Celsius (daca e un cuptor de aragaz obisnuit pe gaz).

Pasul 2:

Incepem cu foile. Se bat albusurile tare cu mixerul. Apoi, adaugam zaharul “in ploaie”. Continuam mixarea inca 10 minute. Adaugam galbenusurile pe rand amestecand usor pana la incorporare. Apoi, adaugam usor nuca si faina in care s-a incorporat praful de copt. Compozitia se imparte in trei parti egale. Se coc trei foi pe dosul tavii tapetate cu unt.

Pasul 3:

Trecem la crema. Laptele se incalzeste putin (nu se da in clocot) apoi adaugam semintele de vanilie si acoperim cratita ca sa se infuzeze bine. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul (pana isi dubleaza volumul), adaugam amidonul alimentar iar in momentul in care se raceste laptele infuzat il adaugam putin cate putin pana obtinem o compozitie omogena. Punem compozitia la fiert (la foc mic) amestecand continuu cu un tel para. Dupa ce a dat in clocot se ia de pe foc si se lasa la rece.

Pasul 4:

Untul il mixam pana devine spumos. Atunci cand crema de mai sus s-a racit o adaugam usor in spuma de unt amestecand continuu.

Pasul 5:

Caramelizam cele 200 de gr de zahar. Apoi, il intindem rapid pe cele trei foi.

Pasul 6:

Se umplu foile dupa cum urmeaza: foaie, crema, foaie, crema, foaie.

Pasul 7:

Deasupra pudram zaharul praf.

Sursa: ElenaLasconi.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie și de ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte