Tarta cu căpșuni și mascarpone se poate prepara într-un timp foarte scurt. V-ați gândit să căutați rețeta simplă preparată chiar de Ana Urucu?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tartă cu căpșuni și mascarpone, realizată de Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive, de la Kanal D . În plus, descoperiți și care este secretul pentru o tartă cu căpșuni și mascarpone, preparată exact așa
Tarta cu căpșuni și mascarpone este un desert care se poate prepara într-un timp chiar foarte scurt, dacă veți ține cont de doar câțiva pași simpli. Acest preparat are un gust cu adevărat delicios și este unul dintre cele mai căutate deserturi, indiferent că adăugați căpșuni sau alte fructe preferate. În plus, nu veți avea nevoie nici de prea multe ingrediente pentru a prepara această rețetă, chiar la voi acasă. Prin
Citeste si: Cheat day: ce se întâmplă când trișezi în timpul unei diete
Rețetă de Tart ă cu căpșuni și mascarpone
Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive (Kanal D), a realizat cea mai simplă rețetă de tartă cu căpșuni și mascarpone, absolut delicioasă.
Ingrediente – Tart ă cu căpșuni și mascarpone
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 250 g de zahăr, 300 g de mascarpone, 130 g de unt, o esență de vanilie, un pliculeț de praf de copt, 250 g de făină, 2 ouă și aproximativ 150 g de căpșuni.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mod de preparare - Tart ă cu căpșuni și mascarpone
„Am aici un bol și o să pun ingredientele uscate. O să formăm un aluat. Am aici făina, cu unt, praf de copt și am aici 250 de grame de zah ăr. Voi folosi 150 de grame, iar ceilalți 150 de grame, pentru crema de mascarpone. Acum peste unt, zahăr, praf de copt și făină, adăugăm și două ouă. Amestecăm bine, iar apoi putem frământa aluatul cu mâna. Acest aluat va fi baza tartei noastre cu mascarpone și căpșuni. Este un aluat foarte simplu și v ă puteți juca cu aromele, adăugând și vanilie. Îl lăsăm puțin deoparte.”
Până în acest moment rețeta de tartă cu căpșuni și mascarpone pare să fie mai mult decât ușoară, atunci când vine vorba despre preparare, mai ales ținând cont că în prima etapă trebuie să adăugăm doar ingredientele uscate, pentru aluat. Cel mai bine este ca pentru început să amestecați toate aceste ingrediente cu ajutorul unei spatule, iar apoi pentru ca acesta să fie cât mai bine realizat, este nevoie să folosiți și mâna. Dar haideți să trecem și la pasul următor.
Citeste si: 3 mâncăruri ușoare de seară, ușor de preparat
„Ne vom ocupa de crema de mascarpone. Acum vom tăia căpșunile. Vom păstra câteva și pentru decor. Am terminat de tăiat căpșunele, iar acum creem crema de mascarpone cu căpșuni. O să iau un alt bol și o să transfer în el mascarpone și căpșune, dar bineînțeles și ultimele 150 de grame de zahăr rămas, păstrat special pentru cremă. Amestecăm totul cu ajutorul unei linguri.”
Datorită faptului că, așa cum a menționat și prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu, am apelat la prepararea acestei rețete delicioase de tartă cu căpșuni și mascarpone, în special la amestecare, prin intermediul unei linguri, aceasta va încorpora mult mai bine toate ingredientele adăugate pentru crema de mascarpone cu căpșuni. Să nu uitați de zahăr!
„ Acum că am terminat și aluatul și crema, o să iau o tavă și o să punem aici aluatul creat cu ajutorul unei spatule. O să-l distribuim pe suprafața tăvii. Iar acum o să ne ajutăm de degete, să distribuim uniform aluatul. După o să punem și crema de mascarpone și căpșuni, iar deasupra vom pune și aluatul pe care l-am păstrat. Vom forma nișe biluțe și le vom pune deasupra. Tarta este gata de cuptor, se pune pentru aproximativ 35 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsus.”
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro
Citeste si: Cu ce se mănâncă tortellini. Care este cea mai savuroasă combinație de tortellini
Se recomandă ca pentru tarta de căpșuni cu mascarpone să se păstreze puțin din cantitatea aluatului folosit pentru bază, pentru a se adăuga și deasupra acesteia, imediat ce ați așezat crema. Astfel, tarta va avea o textură mult mai moale, iar gustul va fi unul cu adevărat gustos!
„ Tarta cu mascarpone și căpșuni s-a răcit și este momentul să tăiem o felie și să o servim. O să o decorăm bineînțeles cu zahăr pudr ă și câteva căpșuni. Sper că v-a plăcut această rețetă și o veți încerca și dumneavoastră. Poftă bună!”
Tarta cu căpșuni și mascarpone este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citeste si: Ce se mănâncă de Rusalii. Care sunt tradițiile culinare