Rețetă delicioasă de Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale. Textura și gustul sunt greu de înlocuit!

tarta cu ciocolata fara coaecere
Rețetă delicioasă de Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale

Tarta cu ciocolată și caramel reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale, preparată exact pe gustul vostru.    

 

Rețetă de  Tart ă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!

Timpul de pregătire   pentru această rețetă de   Tart ă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale este de 40 de minute

Timp de preparare  – 20 de minute

Timp de răcire  – 2 ore+

Timp total  – 3 ore+

Rețeta de Tart ă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale   este pentru 8 persoane

prajiturela tarta cu ciocolata
Rețetă delicioasă de Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Tart ă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale

Ingrediente pentru crustă:

  • 200 g făină
  • 100 g unt, tăiat cuburi
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 ou mare, bătut
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

  • 200 g ciocolată neagră, ruptă bucăți
  • 100 g unt
  • 150 ml smântână pentru gătit
  • 100 g zahăr brun
  • 100 g sirop de caramel
  • 100 g alune de pădure, prăjite și tocate grosier
  • 100 g migdale, prăjite și tocate grosier

Pentru decor:

  • 50 g ciocolată neagră, ruptă bucăți
  • 50 ml smântână pentru gătit

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este

utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

mini tarte cu ciocolata
Rețetă delicioasă de Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce nu se mănâncă în postul Paștelui. Sfaturi pentru o formă de invidiat

Mod de preparare - Tart ă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale

Pasul 1.  Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pasul 2.  Pentru a pregăti crusta, într-un bol mare, amestecați 200 de grame de făină, 100 de grame de unt, tăiat cuburi, 50 de grame de zahăr pudră, 1 linguriță de esență de vanilie și 1 praf de sare. Folosind vârful degetelor, amestecați ingredientele până când obțineți o compoziție nisipoasă.

Pasul 3.  Adăugați oul bătut și frământați cu atenție până când obțineți o aluat omogen.

Pasul 4.  Întindeți aluatul cu ajutorul unui sucitor și așezați-l într-o tavă pentru tartă. Înțepați aluatul cu o furculiță și coaceți în cuptor timp de 20 de minute sau până când crusta este ușor rumenită. Lăsați să se răcească.

Pasul 5.     Pentru umplutură, într-un vas, topiți 200 de grame de ciocolată neagră, ruptă în bucăți și 100 de grame de unt, la foc mic, amestecând continuu. Adăugați 150 de mililitri de smântână de gătit, 100 de grame de zahăr brun și 100 de grame de sirop de caramel și amestecați până când obțineți o compoziție omogenă.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul 6.  Adăugați 100 de grame de alune  prăjite și tocate grosier, dar și 100 de grame de migdale prăjite și tocate grosier, iar ulterior amestecați.

Pasul 7.  Turnați umplutura peste crustă și nivelați-o cu ajutorul unei spatule. Lăsați la rece timp de cel puțin 2 ore sau până când umplutura se întărește.

Pasul 8.  Pentru decor, topiți 50 de grame de ciocolată neagră, ruptă bucăți și 50 de mililitri de smântână de gătit la foc mic, amestecând continuu, până când obțineți o compoziție omogenă.

Pasul 9.  Turnați amestecul de ciocolată peste tartă și lăsați să se răcească timp de 10-15 minute.

Pasul 10.  Serviți tarta cu umplutura de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale, cu o lingură generoasă de frișcă proaspătă, dacă doriți.

Tarta cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale este gata și se poate servi. Poftă bună!

tarta cu ciocolata si caramel
Rețetă delicioasă de Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Banana bread cu ciocolată. O modalitate minunată de a savura o gustare dulce!



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Rețetă de Paste cu pui și ciuperci. Bune de savurat cu familia!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies