Acest tort este delicios daca il servesti alaturi de frica, inghetata de vanilie sau iaurt inghetat.
200g de unt moale
400g ciocolata neagra topita
6 oua mari, separat albusul de galbenus
225g zahar
Jumatate de lingurita de extract de vanilie
1 lingurita extract de migdale
150g migdale macinate
150g zmeura proaspata
Pentru ganaj
200ml de frisca
200g ciocolata neagra maruntita
Mod de preparare
1.
Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pentru a face tortul, topeste untul si ciocolata intr-un vas la bain-marie. Bate galbenusurile de ou si zaharul cu un mixer, apoi adauga vanilia si extractul de migdale. Intr-un vas separat, folosind un mixer electric, bate albusurile de ou pana cand devin tari.
2. Adauga amestecul de unt si ciocolata si migdalele in amestecul de galbenusuri si zahar.
Amesteca usor. Incorporeaza albusurile. Adauga intr-o tava cu diametrul de 23cm, tapetata cu hartie de copt, si coace timp de 45 de minute. Dupa ce s-a racit, lasa la frigider timp de o ora de minute.
3. Pentru a face ganajul, pune smantana intr-un vas mediu si adu in punctul de fierbele. Ia de pe foc si adauga ciocolata. Lasa la topit, apoi amesteca bine pana cand se ingroasa.
Pune pe tort si adauga zmeura proaspata.
Sursa
Ingrediente
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
200g de unt moale
400g ciocolata neagra topita
6 oua mari, separat albusul de galbenus
225g zahar
Jumatate de lingurita de extract de vanilie
1 lingurita extract de migdale
150g migdale macinate
150g zmeura proaspata
Pentru ganaj
200ml de frisca
200g ciocolata neagra maruntita
Mod
de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pentru a face tortul, topeste untul si ciocolata intr-un vas la bain-marie. Bate galbenusurile de ou si zaharul cu un mixer, apoi adauga vanilia si extractul de migdale. Intr-un vas separat, folosind un mixer electric, bate albusurile de ou pana cand devin tari.
2. Adauga amestecul de unt si ciocolata si migdalele in amestecul de galbenusuri si zahar.
Amesteca usor. Incorporeaza albusurile. Adauga intr-o tava cu diametrul de 23cm, tapetata cu hartie de copt, si coace timp de 45 de minute. Dupa ce s-a racit, lasa la frigider timp de o ora de minute.
3. Pentru a face ganajul, pune smantana intr-un vas mediu si adu in punctul de fierbele. Ia de pe foc si adauga ciocolata. Lasa la topit, apoi amesteca bine pana cand se ingroasa.
Pune pe tort si adauga zmeura proaspata.
Sursa