Profita la maximum de vremea calda si prepara un delicios chec cu cirese, ciocolata si migdale.
Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatire: o ora si 10 minute
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 10
Calorii per porti: 490
Ingrediente
200 de grame de unt moale, plus extra pentru uns tava
140 de grame de cirese proaspete, taiate in jumatate si fara samburi
140 de grame de faina
200 de grame
de zahar brun
3 oua medii
o lingurita si jumatate de praf de copt
75 de grame de migdale macinate
doua linguri de lapte
o lingurita de extract de vanilie
o lingurita de extract de migdale
200 de grame de ciocolata neagra sau cu lapte, taiata in bucati
doua linguri de fulgi de migdale copti
Mod de preparare
1.
Incalzeste cuptorul la 160 de grade/gaz 3. Unge o taca de chec cu unt. Amesteca ciresele cu o lingura de faina si lasa-le sa se odigneasca.
2. Pune unul si zaharul intr-un recipient mare si amesteca pana cand devin moi si pufoase. Adauga ouale, cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Pune faina ramasa, praful de copt si migdalele macinate. Amesteca laptele si extractele de vanilie si migdale si 100 de grame de ciocolata cu o spatula.
Adauga jumatate din aluat in tava, pune jumatate din cantitatea de cirese, apoi adauga restul de aluat si restul de cirese pe deasupra. Coace timp de o ora si 10 minute sau pana cand scobitoarea iese curata.
3. Raceste checul in tava pentru 10 minute, apoi scoate-l si lasa-l sa se raceasca complet pe un gratar pentru prajituri. Topeste ciocolata ramasa, apoi presat-o pe chec, alaturi de fulgii de migdale.
Asteapta ca ciocolata sa se intareasca inainte de a taia prahitura.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatire: o ora si 10 minute
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 10
Calorii per porti: 490
Ingrediente
200 de grame de unt moale, plus extra pentru uns tava
140 de grame de cirese proaspete, taiate in jumatate si fara samburi
140 de grame de faina
200 de
grame de zahar brun
3 oua medii
o lingurita si jumatate de praf de copt
75 de grame de migdale macinate
doua linguri de lapte
o lingurita de extract de vanilie
o lingurita de extract de migdale
200 de grame de ciocolata neagra sau cu lapte, taiata in bucati
doua linguri de fulgi de migdale copti
Mod de preparare 1.
Incalzeste cuptorul la 160 de grade/gaz 3. Unge o taca de chec cu unt. Amesteca ciresele cu o lingura de faina si lasa-le sa se odigneasca.
2. Pune unul si zaharul intr-un recipient mare si amesteca pana cand devin moi si pufoase. Adauga ouale, cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Pune faina ramasa, praful de copt si migdalele macinate. Amesteca laptele si extractele de vanilie si migdale si 100 de grame de ciocolata cu o spatula.
Adauga jumatate din aluat in tava, pune jumatate din cantitatea de cirese, apoi adauga restul de aluat si restul de cirese pe deasupra. Coace timp de o ora si 10 minute sau pana cand scobitoarea iese curata.
3. Raceste checul in tava pentru 10 minute, apoi scoate-l si lasa-l sa se raceasca complet pe un gratar pentru prajituri. Topeste ciocolata ramasa, apoi presat-o pe chec, alaturi de fulgii de migdale.
Asteapta ca ciocolata sa se intareasca inainte de a taia prahitura.
Sursa:
bbcgoodfood.com Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro