Daca ti-e pofta de ceva bun, prepara un delicios cheesecake cu banane. Nu vei regreta.
Andreea Ibacka iti prezinta pe site-ul sau o reteta de cheesecake cu banane.
Ingrediente:
- 800 g crema de branza
– 4 banane pentru compozitie
– inca 2 – 3 banane pentru decorarea prajiturii
– 200 g smantana pentru frisca
– 100 g zahar pudra
– 200 g biscuiti
– 200 g unt
– 16 g gelatina alimentara
- esenta de vanilie
– sucul de la 2 lamai
Mod de preparare:
1. Sfarama biscuitii – acestia se vor transforma rapid intr-un delicios blat pentru prajitura.
Sfat: Poti infasura biscuitii intr-un prosop si apoi ii poti zdrobi cu facaletul.
2.
Topeste untul si adauga-l peste biscuitii sfaramati si amesteca compozitia pana cand acestia sunt complet umeziti.
3. Preseaza blatul de biscuiti cat mai uniform posibil intr-o forma de tort cu pereti detasabili.
4. Dizolva gelatina alimentara in 5 linguri de apa.
5. Bate bine smantana pentru frisca, de preferinta folosind un mixer (smantana pentru frisca trebuie sa fie musai proaspat scoasa de la frigider).
Testul suprem: intoarce vasul cu frisca cu susul in jos. Daca frisca nu cade… inseamna ca ai facut treaba buna.
6. Bate cu mixerul crema de branza, apoi adauga zaharul pudra si amesteca totul din nou.
7. Pune bananele la blender si marunteste-le pana cand vei obtine un piure de banane.
Pastreaza, totusi, cateva fructe proaspete pentru decor.
8. Stoarce lamaile si strecoara sucul.
9. Adauga piureul de banane, sucul de lamaie, frisca, esenta de vanilie si gelatina alimentara peste crema de branza, apoi mixeaza bine compozitia pana devine omogena.
10. Toarna crema de branza si banane in forma de tort (deasupra blatului de biscuti) si apoi lasa prajitura la congelator vreme de 2 ore, dupa care o poti muta la frigider.
11. Orneaza cheesecake-ul cu fructele ramase si serveste-te din prajitura cu masura, dar si cu zambetul de buze.
Sursa: AndreeaPatrascu.ro
Andreea Ibacka iti prezinta pe site-ul sau o reteta de cheesecake cu banane.
Ingrediente:
- 800 g crema de branza
– 4 banane pentru compozitie
– inca 2 – 3 banane pentru decorarea prajiturii
– 200 g smantana pentru frisca
– 100 g zahar pudra
– 200 g biscuiti
–
200 g unt
– 16 g gelatina alimentara
- esenta de vanilie
– sucul de la 2 lamai
Mod de preparare: 1. Sfarama biscuitii – acestia se vor transforma rapid intr-un delicios blat pentru prajitura.
Sfat: Poti infasura biscuitii intr-un prosop si apoi ii poti zdrobi cu facaletul.
2. Topeste untul si adauga-l peste biscuitii sfaramati si amesteca compozitia pana cand acestia sunt complet umeziti.
3. Preseaza blatul de biscuiti cat mai uniform posibil intr-o forma de tort cu pereti detasabili.
4. Dizolva gelatina alimentara in 5 linguri de apa.
5. Bate bine smantana pentru frisca, de preferinta folosind un mixer (smantana pentru frisca trebuie sa fie musai proaspat scoasa de la frigider).
Testul suprem: intoarce vasul cu frisca cu susul in jos. Daca frisca nu cade… inseamna ca ai facut treaba buna.
6. Bate cu mixerul crema de branza, apoi adauga zaharul pudra si amesteca totul din nou.
7. Pune bananele la blender si marunteste-le pana cand vei obtine un piure de banane.Pastreaza, totusi, cateva fructe proaspete pentru decor.
8. Stoarce lamaile si strecoara sucul.
9. Adauga piureul de banane, sucul de lamaie, frisca, esenta de vanilie si gelatina alimentara peste crema de branza, apoi mixeaza bine compozitia pana devine omogena.
10. Toarna crema de branza si banane in forma de tort (deasupra blatului de biscuti) si apoi lasa prajitura la congelator vreme de 2 ore, dupa care o poti muta la frigider.
11. Orneaza cheesecake-ul cu fructele ramase si serveste-te din prajitura cu masura, dar si cu zambetul de buze.
Sursa:
AndreeaPatrascu.ro Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro