Reteta delicioasa: porumb la gratar in stil mexican by Jamie Oliver

Reteta delicioasa: porumb la gratar in stil mexican by Jamie Oliver
Reteta delicioasa: porumb la gratar in stil mexican by Jamie Oliver

Boabele de porumb, dulci si zemoase, sunt cel mai gustoase când sunt gatite simple, cu putin unt. Zaharurile naturale din porumb se dezintegreaza destul de repede, astfel incât acesta trebuie sa fie consumat cât mai proaspat posibil.

 

Ingrediente:
-4 stiuleti medii de porumb
-50 g unt topit
-sare
-piper proaspat macinat
-boia dulce afumata
-80 g brânza rasa Pecorino (sau daca nu aveti, folositi o alta brânza maturata de oaie)
-1 lime taiat in sferturi
Il poti prepara pe un gratar cu carbuni sau pe un gratar de aragaz in casa.
Pune porumbul intr-un vas mare cu apa sarata si lasa-l sa fiarba 15 minute. Scoate-l apoi din apa si lasa-l sa se usuce. Unge-l apoi cu untul topit, asezoneaza-l cu sare si piper si apoi pune-l pe gratarul gata pregatit. Intoarce-l din când in când pentru a se coace uniform pe toate partile.
Presara brânza rasa pe un platou, iar untul topit ramas intr-o tava putin adânca.
Când porumbul e gata rumenit, il iei de pe gratar si-l rostogolesti prin untul topit, presari putina boia si il rostogolesti apoi prin tava cu brânza Pecorino rasa. Il servesti stropit cu un pic de lime.
O portie are 304 kcalorii, 18,5 g carbohidrati, 2,5 g glucide, 20 g grasimi, 9 g proteine.
Sursa: Oanacuzino.ro

Ingrediente:

-4 stiuleti medii de porumb
-50 g unt topit
-sare
-piper proaspat macinat
-boia dulce afumata
-80 g brânza rasa Pecorino (sau

daca nu aveti, folositi o alta brânza maturata de oaie)
-1 lime taiat in sferturi

Il poti prepara pe un gratar cu carbuni sau pe un gratar de aragaz in casa. Pune porumbul intr-un vas mare cu apa sarata si lasa-l sa fiarba 15 minute. Scoate-l apoi din apa si lasa-l sa se usuce. Unge-l apoi cu untul topit, asezoneaza-l cu sare si piper si apoi pune-l pe gratarul gata pregatit.
Intoarce-l din când in când pentru a se coace uniform pe toate partile.

Presara brânza rasa pe un platou, iar untul topit ramas intr-o tava putin adânca. Când porumbul e gata rumenit, il iei de pe gratar si-l rostogolesti prin untul topit, presari putina boia si il rostogolesti apoi prin tava cu brânza Pecorino rasa. Il servesti stropit cu un pic de lime.

O portie are 304 kcalorii, 18,5 g carbohidrati, 2,5 g glucide, 20 g grasimi, 9 g proteine.


Sursa: Oanacuzino.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

VIDEO Horoscop săptămânal 23 - 29 septembrie 2024: Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Astrologul Ana Maria Ticea: “Nativii zodiei Gemeni să fie atenți în zona legată de creativitate și de copii.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

A lovit-o sau nu Alin Oprea pe Larisa Uță. Fosta lui soție face mărturisiri printre lacrimi: „Era foarte beat”

Veste importantă pentru pensionarele din România! Casa Națională de Pensii anunță noi reglementări

Robert aruncă bomba în gală! „N-am venit aici să-mi găsesc iubită”. Aflați cum reacționează Giuly duminică, 22 deptembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies