Boabele de porumb, dulci si zemoase, sunt cel mai gustoase când sunt gatite simple, cu putin unt. Zaharurile naturale din porumb se dezintegreaza destul de repede, astfel incât acesta trebuie sa fie consumat cât mai proaspat posibil.
Ingrediente:
-4 stiuleti medii de porumb
-50 g unt topit
-sare
-piper proaspat macinat
-boia dulce afumata
-80 g brânza rasa Pecorino (sau
-1 lime taiat in sferturi
Il poti prepara pe un gratar cu carbuni sau pe un gratar de aragaz in casa. Pune porumbul intr-un vas mare cu apa sarata si lasa-l sa fiarba 15 minute. Scoate-l apoi din apa si lasa-l sa se usuce. Unge-l apoi cu untul topit, asezoneaza-l cu sare si piper si apoi pune-l pe gratarul gata pregatit.
Presara brânza rasa pe un platou, iar untul topit ramas intr-o tava putin adânca. Când porumbul e gata rumenit, il iei de pe gratar si-l rostogolesti prin untul topit, presari putina boia si il rostogolesti apoi prin tava cu brânza Pecorino rasa. Il servesti stropit cu un pic de lime.
O portie are 304 kcalorii, 18,5 g carbohidrati, 2,5 g glucide, 20 g grasimi, 9 g proteine.
Sursa: Oanacuzino.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro