Asa faci cel mai bun guguluf cu gem. Trebuie sa il incerci pentru ca ti se topeste in gura.
Ingrediente:
400 g făină, ½ linguriţă sare, 2 linguri zahăr, 4 ouă, 25 g drojdie, 2 linguri lapte, 175 g unt, 100 g nucă, unt pentru uns, gem pentru umplutură, 5 nuci pentru decor.
Preparare:
Într-un vas, cerni făina şi în mijlocul ei pui sarea, zahărul, ouăle, apoi drojdia înmuiată în lapte călduţ şi untul moale. La final, adaugi nuca măcinată.
Omogenizezi toate ingredientele pentru a obţine un aluat moale care se desprinde de pe degete. Ungi bine cu unt o formă specială pentru guguluf sau o tavă rotundă şi torni aluatul. Îl laşi la crescut, acoperit, într-un loc cald, apoi îl dai la cuptor o oră. După coacerea şi răcirea prăjiturii, o tai pe jumătate, pe lungime, întinzi umplutura de gem pe partea de jos şi aşezi deasupra bucata de sus.
Decorezi cu gem şi jumătăţi de miez de nucă.
Sursa