Reteta delicioasa si rapida - Guguluf cu gem

Reteta delicioasa si rapida - Guguluf cu gem
Reteta delicioasa si rapida - Guguluf cu gem

Asa faci cel mai bun guguluf cu gem. Trebuie sa il incerci pentru ca ti se topeste in gura.

Ingrediente:

400 g făină, ½ linguriţă sare, 2 linguri zahăr, 4 ouă, 25 g drojdie, 2 linguri lapte, 175 g unt, 100 g nucă, unt pentru uns, gem pentru umplutură, 5 nuci pentru decor.

Preparare:

Într-un vas, cerni făina şi în mijlocul ei pui sarea, zahărul, ouăle, apoi drojdia înmuiată în lapte călduţ şi untul moale. La final, adaugi nuca măcinată.

Omogenizezi toate ingredientele pentru a obţine un aluat moale care se desprinde de pe degete. Ungi bine cu unt o formă specială pentru guguluf sau o tavă rotundă şi torni aluatul. Îl laşi la crescut, acoperit, într-un loc cald, apoi îl dai la cuptor o oră. După coacerea şi răcirea prăjiturii, o tai pe jumătate, pe lungime, întinzi umplutura de gem pe partea de jos şi aşezi deasupra bucata de sus.
Decorezi cu gem şi jumătăţi de miez de nucă.

Sursa



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Placinta turnata cu mere - reteta delicioasa si usoara

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies