Tortul cu ricotta si miere este ideal pentru tine daca esti prinsa intre serviciu si umblatul prin magazine pentru cadourile de Craciun, fiind o reteta rapida si usoara.
Ingrediente
50 g de unt
30 g de zahar
doua oua
120 g de miere
3 linguri de faina
o lingura suc de lamaie
jumatate de kg de branza ricotta
doua linguri de rom
Mod de preparare
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Topeste untul intr-o cratita, la foc moderat. Pune zaharul si amesteca bine. Opreste focul dupa ce untul se topeste.
Adauga toate celelalte ingrediente si amesteca pana cand obtii o pasta groasa. Toarna compozitia rezultata intr-o tava de cuptor si lasa la copt jumatate de ora.
Tortul cu ricotta si miere se serveste rece, presarat cu scortisoara. Il poti transforma intr-o tarta, adaugand kiwi, capsuni si frisca.
Sursa: curademiere.ro