N-ai cum sa nu reusesti cu deliciul asta pe post de desert. Ieftin, bun si usor de prepaprat.
Ingrediente
5 oua oua (separat albusul de galbenus), zahar pudra, 100g zahar, 130g unt nesarat, 140g ciocolata amaruie tocata in bucati, 170g migdale prajite si tocate marunt, 370g castane coapte decojite, 470ml lapte
Metoda de preparare
Pune laptele la incalzit intr-o oala pe foc mediu. Cand aproape da in clocot ia-l de pe foc si adauga castanele.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Scoate castanele din lapte si toca-le in bucatele potrivite. Apoi amesca-le intr-un bol cu ciocolata si migdalele.
Incinge cuptorul la 180C si unge cu o lingura din untul pregatit, o forma rotunda cu pereti detasabili cu diametrul 24-25cm.
Bate restul de unt cu 50g zahar cu un mixer pana cand devine ca o crema. Adauga galbenusurile pe rand si bate cu mixerul dupa fiecare. Apoi adauga amestecul cu castane si ciocolata si incorporeaza bine.
Bate cu mixerul si albusurile pana cand devin o spuma tare. Adauga treptat cele 50g de zahar ramase.
Spuma de albusuri trebuie incorporata treptat in amestecul pregatit anterior cu castane. Toarna aluatul in tava si coace-l la cuptor timp de 50-60 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.Lasa prajitura sa se raceasca in tava inainte sa o scoti. Pudreaz-o cu zahar inainte de servire. Poti adauga si cateva lingurite de frisca langa ea, daca doresti.
Sursa: foodstory.ro