Dulceața de afine se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de dulceață de afine.
Rețetă de dulceață de afine
Rețeta delicioasă de dulceață de afine, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de dulceață de afine este de o ora
Citește și: Gustul autentic al Americii! Pas cu pas către prepararea unui burger clasic perfect
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Brioșe cu cafea și frișcă. Un deliciu încă de la primele ore ale zilei!
Timp de preparare – o ora
Timp total – 2 ore
Rețeta de dulceață de afine este pentru 6 persoane
Ingrediente – dulceață de afine
- 1 kg și jumătate de afine
- 500 g de zahăr granulat
- 2 batoane de scorțișoară, opțional
- 5 cuișoare, opțional
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- dulceață de afine
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de dulceață de afine, este ca în primul rând să punem afinele într-un bol de dimensiuni mai mari, deasupra lor să adăugăm și zahărul granulat și să-l lăsăm la macerat timp de aproximativ o oră.
- În acest interval de timp, vom pune pe aragaz la foc mic o oală de dimensiuni mai mari, iar odată ce afinele noastre au stat destul la macerat, le vom pune în oală până în momentul în care își vor lăsa sucul și acesta va începe să fiarbă, nici mai mult nici mai puțin de aproximativ 20 de minute. Odată ce întreg conținutul a început să fiarbă vom mai lăsa oala pe foc timp de aproximativ 5 minute.
- A venit momentul să luăm oala de pe foc și să strecurăm afinele noastre de sucul pe care l-au lăsat, iar apoi să le mai lăsăm încă 20 de minute la scurs pentru a colecta și restul sucului din acestea.
- În continuare, tot ce trebuie să facem este să punem sucul pe care l-am strecurat din afine înapoi în oală, pe foc, pentru a fierbe împreună cu scorțișoara și cuișoarele pe care le adăugăm, opțional. Întreg continentul va fierbe timp de aproximativ 20 de minute timp în care vom îndepărta spuma care s-a format deasupra. După acest interval de timp vom pune în oală și afinele pentru că deja s-a format siropul și le vom mai lăsa timp de aproximativ 10 minute la fiert, mai exact în momentul în care începe să clocotească.
- După ce dulceața noastră de afine este gata o vom pune exact așa cum este fierbinte în borcanele pe care dorim să le utilizăm, vom atașa și capacele și le vom strânge foarte bine pentru ca ulterior să întoarcem borcanele cu fundul în sus, pentru a le mai lăsa exact așa timp de aproximativ 10 minute. Borcanele trebuie să fie ținute apoi sub o plapumă pentru a se răci peste noapte.
- După acest interval de timp le vom depozita într-un loc răcoros, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.