Rețetă foarte simplă de Saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”

Rețetă foarte simplă de Saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”

Saleurile cu cașcaval, mac, susan și chimen reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă preparată chiar de Alexandra Matei (Creața), de la emisiunea „Păzea, Creața gătește!”?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen, realizată de Alexandra Matei (Creața), prezentatoarea emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, pe canalul de  YouTube WOWnews  și  Facebook WOWbiz . În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen, preparate exact pe gustul vostru.

 

Rețetă de  Saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen  - „Păzea, Creața gătește!” 

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – 20 minute

Timp total  – 40 minute

Porții  – 24 bucăți

Ingrediente –  Saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen  - „Păzea, Creața gătește!”

  • foitaj cu unt (congelat)
  • 2 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei)
  • cașcaval ras
  • susan
  • chimen
  • mac
  • sare

De menționat este faptul că această cantitate de  ingrediente   este utilizată pentru aproximativ 24 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Rețetă foarte simplă de Saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen a emisiunii „Păzea, Creața gătește!” [Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețetă de Salată orientală a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Te ajutăm să o prepari, pas cu pas!

Mod de preparare -  Saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen  - „Păzea, Creața gătește!”

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de aluatul nostru. Așadar, vom avea nevoie de un pachet de aluat de foitaj cu unt (congelat), pe care îl vom scoate din congelator cu doar câteva ore înainte să-l utilizăm. Odată ce aluatul ajunge aproape la temperatura camerei și îl putem scoate din hârtia de copt în care se află deja în ambalaj, îl vom transfera pe un tocător, pentru a-l întinde. Atenție însă! Aluatul de foitaj trebuie să rămână încă rece!

Pasul 2.  Vom avea nevoie de un sucitor, pentru a întinde încă puțin aluatul de care avem nevoie pentru această rețetă, cât să nu mai fie atât de gros, însă nu ne dorim să fie nici prea subțire. Atenție însă! Pentru a vă asigura că aluatul nu se va lipi de sucitor, vom presăra puțină făină atât pe suprafața aluatului, cât și pe sucitor.

Pasul 3.  În continuare, cu ajutorul unui cuțit sau a unui tăietor de pizza, vom începe să tăiem tot aluatul în fâșii de aproximativ 1 centimetru, pe lățime. Odată ce am terminat să le tăiem în fâșii lungi, le vom mai tăia încă o dată pe jumătate, de la un capăt la altul, pe lungime. În cazul în care aluatul este puțin mai moale, se poate introduce la frigider pentru aproximativ 7-8 minute, pentru a deveni mai tare și mai rece.

Pasul 4.  Acum vom pregăti și tăvile pentru cuptor. Vom avea nevoie de două tăvi, de dimensiuni mai mari, de cuptor, pe care vom așeza hârtie de copt și vom începe, rând pe rând, să așezăm fâșiile de aluat. Atenție însă! Este nevoie să lăsăm spațiu între acestea, de aproape un deget.

Rețetă foarte simplă de Saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen a emisiunii „Păzea, Creața gătește!” [Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Între timp, vom avea nevoie de două boluri de dimensiuni mai mici, pentru a separa albușul de gălbenușul de la 2 ouă (la temperatura camerei).   Vom avea nevoie doar de gălbenușuri, peste care vom adăuga și un praf de sare și le vom amesteca bine de tot.

Pasul 6.  Indiferent că alegeți să lăsați forma saleurilor drepte sau alegeți să le răsuciți puțin, trebuie ca pe fiecare saleu în parte să îl ungeți cu amestecul de gălbenuș și sare pregătit. În funcție de preferințe, puteți presăra pe o parte din saleuri, cașcaval ras, pe o altă parte, mac și susan, iar pe altele chimen.

Pasul 7.  Introducem tăvile la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 15-20 de minute. După acest interval de timp, scoatem tăvile de la cuptor, ulterior și saleurile din tavă, iar rețeta este gata!

Saleurile cu cașcaval, mac, susan și chimen  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

Rețetă foarte simplă de Saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen a emisiunii „Păzea, Creața gătește!” [Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețeta de Pizza cu blat de pâine a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, mult mai ușor de preparat!



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Rețetă de Pui cu smântână la cuptor a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un gust inedit într-o singură farfurie!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină