Află din rândurile următoare care este rețeta Gabrielei Cristea pentru cele mai delicioase murături asortate.
Gabriela Cristea este o adevărată gospodină. Când nu se află în fața camerelor de filmat, vedeta se ocupă cu treburile casnice și are grijă să nu-i lipsească nimic din cele necesare. Astfel, Gabriela s-a pregătit cum se cuvine pentru iarnă, umplându-și cămara cu murături făcute chiar de ea.
Vedeta TV are un canal de YouTube unde postează adesea videoclipuri din viața de familie, spre bucuria fanilor.
Rețeta Gabrielei Cristea de murături asortate
Citește si: De ce este bine să pui hrean și cimbru la murături. O bucătăreasă din Maramureș a spus care este secretul
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Pentru această rețetă aveți nevoie de:
- castraveți
- gogonele
- pepene roșu
- dovlecel
- morcov
- țelină cu frunze
- usturoi
- hrean
- varză
- conopidă
- măr
- gutuie
- sare grunjoasă neiodată
- foi de dafin
- piper negru
- boabe de muștar
- cimbru
- bețe de mărar
Mod de preparare:
Spălați bine sub jetul de apă legumele și fructele. Acestea se curăță dacă este cazul după care se taie în bucățele medii, de mărime similară. Pe fundul borcanelor se pune câte o legătură de cimbru, frunze de țelină, câțiva căței de usturoi și bucăți de gutuie. Apoi, legumele și fructele și se așază, în straturi, diversificat în borcane. Între straturile de legume și fructe se adaugă căței de usturoi și tije de hrean.
Trebuie să vă asigurați că toate spațiile din borcan sunt umplute, iar când borcanul este plin, se pun deasupra câteva foi de dafin, o mână de piper boabe, boabe de muștar și câteva crengi de mărar uscat. Apoi se prepară saramura.Rețetă saramură
Citește si: Secretul pentru cea mai delicioasă varză murată
Într-o oală se pune apă la fiert cu sare. Pentru fiecare litru de apă se adaugă o lingură cu sare grunjoasă. Când apa dă în clocot, se mai lasă 5 minute, iar apoi se ia de pe aragaz și se pune treptat în borcane, cu grijă, pentru a nu le sparge. Saramura rămasă se păstrează pentru a doua zi pentru a complete borcanele.