Află din rândurile următoare care este rețeta Gabrielei Cristea de salam de biscuiți cu ciocolată.
Gabriela Cristea postează pe pagina sa de Facebook cele mai gustoase rețete ale celor mai îndrăgite preparate. De data aceasta, prezentatoarea TV a pregătit salam de biscuiți cu ciocolată și a împărtășit modul de preparare cu urmăritorii săi din mediul online.
„ Dragilor, v-am promis că o să vă arăt rețeta mea de salam de biscuiți cu ciocolată. Este un deliciu. Este mai bună decât rețeta clasică .”, a spus Gabriela Cristea pe Facebook.
Rețeta Gabrielei Cristea de salam de biscuiți cu ciocolată
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- 250 de grame de biscuiți;
- 100 ml de lapte;
- 100 de grame de unt;
- 60 de gram de zahăr;
- 70 de grame de ciocolată neagră;
- esență de vanilie și de rom.
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ O să pisez 250 de grame de biscuiți simpli. Punem într-o oală din asta pe care o să o punem pe foc 100 de ml de lapte. Punem 100 de grame de unt. 50-60 de grame de zahăr și aproximativ 60-70 de grame de ciocolată neagră. O să mai adăugăm și esențele de rom și de vanilie, dar după ce fierbem toată compoziția asta pe foc și facem un sirop tocmai bun de amestecat cu biscuiții. Am topit acele ingrediente pe foc, până când am obținut un sirop. Punem esență de rom și punem și un strop de esență de vanilie. Mie în salamul de biscuiți îmi place să pun și niște rahat. Nu foarte mult. Acum nu ne mai rămâne decât să amestecăm cele două componente, cea umedă cu cea uscată și să le combinăm între ele. Am întins o folie de plastic și rulez salamul. Se face foarte repede salamul de biscuiți, doar că trebuie să aveți răbdare și să îl țineți la frigider ca să se întărească. Îl rulăm frumos. Ideea e să presați bine ca să scoateți toate golurile de aer din salamul de biscuiți. După ce l-ați rulat, îl presați bine la capete și îl înșurubați, ca el să fie cât mai strâns. Îl bag la frigider și o să îl scot peste câteva ore bune. Sau, și mai bine, să îl faceți seara și să îl lăsați, să îl tăiați dimineața. O să fie extraordinar.”, a explicat Gabriela Cristea pe Facebook.