Daca ai cateva mere prin casa, le poti transforma intr-un gem delicios, cu un gust special.
Ingrediente
750g zahar
200ml suc de mere
2 stelute de anason
1 bat de scortisoara
1 lingurita de fulgi de
800g mere
1 lamaie
25g rom
4 borcane cu capac
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 150 de grade. Spala borcanele cu apa si sapun, clateste si pune la cuptor pentru a se usca si steriliza.
Pune zaharul, sucul de mere, anasonul, scrotisoara si fulgii de chilii intr-o tigaie mare la caldura ridicata. Lasa sa fiarba 10 minute, amestecand pana se ingroasa si devine aurie.
Curata de coaja si taie de merele in bucati, indepartand cotorul. Stoarce sucul de lamaie peste mere. Adauga merele in siropul preparat si lasa la fiert 30 de minute. Indeparteaza mirodeniile si adauga romul. Gemul este gata atunci cand pui o picatura pe o farfurie rece de la frigider. Daca se intareste, e ok.
Pune gemul in borcane cat este inca foarte fierbinte. Curata gura borcanului si pune capacul.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro