Aceasta reteta te va cuceri cu siguranta pentru ca este foarte usoara.
Ingrediente:
Umplutura: zahar 300 g, miere 150 g, nuci 400 g, apa de flori sau de catrice.
Aluatul: faina 400 g, sare, ulei 2 linguri, scortisoara.
Mod de preparare: Se prepara o foaie de strudel si se intinde. Cand s-a uscat putin, se taie de marimea tavii. Nucile se macina mai mari.
Se pun in tava 3 foi, unse cu unt, una peste alta, apoi nuci macinate si se repeta operatia in asa fel incat deasupra sa se termine cu foaie. Se taie in patrate sau romburi si se unge cu unt topit pe deasupra. Se da la cuptor, la foc potrivit, 1 ora. Cand este coapta bine, se scoate si se toarna peste ea siropul facut din zahar, miere, apa de flori, 1 pahar de apa si 10 picaturi de zeama de lamaie.
Baclavaua se prepara cu o zi inainte de a fi servita.
Sursa
Ingrediente:
Umplutura: zahar 300 g, miere 150 g, nuci 400 g, apa de flori sau de catrice.
Aluatul: faina 400 g, sare, ulei 2 linguri, scortisoara.
Mod de preparare: Se prepara o foaie de strudel si se intinde. Cand s-a uscat putin, se taie de marimea tavii.
Nucile se macina mai mari. Se pun in tava 3 foi, unse cu unt, una peste alta, apoi nuci macinate si se repeta operatia in asa fel incat deasupra sa se termine cu foaie. Se taie in patrate sau romburi si se unge cu unt topit pe deasupra. Se da la cuptor, la foc potrivit, 1 ora. Cand este coapta bine, se scoate si se toarna peste ea siropul facut din zahar, miere, apa de flori, 1 pahar de apa si 10 picaturi de zeama de lamaie.
Baclavaua se prepara cu o zi inainte de a fi servita.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro