Rețetă Hummus Libanez. Un preparat exotic și delicios

Hummus Libanez

Hummusul Libanez este un fel de mâncare delicios, preferat de români în perioada postului.

Hummusul Libanez este un preparat delicios, mai ales dacă ești fan al bucătăriei libaneze. Este un fel de mâncare pe care românii îl consumă mai mult în post, fiind extrem de sățios. Hummusul poate fi folosit și în anumite rețete rafinate, în combinație cu alte ingrediente, ca de exemplu carnea sau peștele (file de barbun cu hummus).

Hummusul nu este un preparat greu de făcut, doar obținerea texturii cremoase vă poate pune în dificultate. Asadar, haideți să vedem cum putem obține un hummus delicios în stil libanez.

Ustensile necesare: chopper electric sau blender, spatulă.

Citeste si: Buritto mexican, rețeta simplă și delicioasă! Gata în 20 de minute

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente 

  • 1 conservă de năut (de 400 g)
  • 2 linguri de pastă de susan tahini
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 20 ml ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță chimen măcinat
  • sare și piper după gust

pentru servit

  • 2 linguri ulei de măsline
  • un vârf de linguriță de boia de ardei dulce
  • un vârf de linguriță de turmeric
  • un vârf de linguriță de chimen măcinat
  • coriandru sau pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  1. În primul rând, trebuie să scurgeți tot năutul din conservă.
  2. Înlăturați cojile pe cât posibil.
    Nu este foarte plăcut acest pas, dar merită dacă vă doriți să obțineți o pastă de hummus fină.
  3. Puneți năutul într-un chopper sau blender, în funcție de ce aveți la îndemână, adăugați apoi pasta de susan, uleiul de măsline, sare, piper, usturoi, chimen măcinat și sucul de lămâie.
  4. Amestecați foarte bine până reușiți să obțineți o pastă de hummus fină și cremoasă. Dacă aveți senzația că este prea uscat, adăugați puțină apă sau folosiți zeamă din conservă.
  5. Dacă vă doriți să obțineți un hummus mai cremos, adăugați ulei de măsline. Calitatea uleiului ales este foarte importantă, trebuie să luați în considerare că va mai trebui să turnați deasupra hummusului aproximativ 2 lingurițe la final.
  6. Puteți să adăugați turmeric, pudră de chimen sau boia de ardei, în funcție de preferințe.
  7. Puteți presăra pătrunjel sau coriandru proaspăt.
  8. [Sursa foto: PixaBay]
  9. Citeste si: Rețetă de creme brulee. Învață secretele unui desert preferat de patiseri

Hummusul libanez se poate servi cu pâine prăjită, lipie, sau o foccacia fierbinte și aromată.

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Calitățile pe care Adrian Enache le-a luat de la părinții lui și sfaturile pe care le-a transmis mai departe de la ei. „Asta le-am dat copiilor mei”

Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Soția lui Gabriel Cotabiță, adevărul despre starea de sănătate a artistului: "Era riscant"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Răsturnare uluitoare de situație în Casa iubirii! Moldo și Kiprianos, în pragul eliminării! Cine a părăsit emisiunea? Andreea Mantea a făcut anunțul tulburător

Rezultate oficiale alegeri prezidențiale 2024. Călin Georgescu, peste Marcel Ciolacu, după numărarea a 90% din procesele verbale - HARTA votului