Reteta este foarte simpla si, daca ai preparat vreodata o bundinca, atunci sigur vei putea prepara si inghetata parfait.
Ce avem nevoie:
1 litru lapte
6 oua
6 pliclete zahar vanilat
500 g zahar
2 lingurite cafea ness
2 linguri cacao
4 linguri faina
O lingurita de unt
Optional, dulceata de capsuni
Preparare: Se separa galbenusurile si se fraca cu 250 de grame de zahar.
”Eu am obiceiul sa pun mai putin zahar in aceasta faza, pentru ca se amesteca mai repede”, da un pont baimareanca. Se adauga apoi faina putin cate putin si laptele, la fel, treptat. Se pune apoi la foc mic si se fierbe pana cand obtinem o pasta ingrosata si cu aspect sticlos. Se lasa, apoi, la racit. Separat, albusurile se bat spuma tare si apoi se adauga zaharul ramas, treptat.
Compozitia se amesteca apoi cu pasta obtinuta din galbenusuri si lapte care s-a racit si se adauga untul. Se amesteca incet si se pune apoi in trei vase diferite, in parti egale, pentru a obtine trei arome diferite. Într-unul din vase se adauga cafeaua ness, in altul se adauga cacao si in altul, zaharul vanilat. Aromele pot fi inlocuite, dupa cum ne permite imaginatia.
Compozitiile se pun apoi, in straturi, intr-un alt vas mai mare.
”Pentru a nu se amesteca intre ele, se poate pune peste fiecare strat, un rand de dulceata. ”Eu am folosit dulceata de capsuni si rezultatul a fost delicios”, mai recomanda tanara. Se pune apoi la congelator pentru minim doua ore. Cea mai sigura metoda pentru ca straturile de inghetata sa nu se amestece intre ele este ca dupa ce primul strat a fost asezat in vasul mai mare, sa se dea la congelator pentru minim o jumatate de ora.
Operatiunea se repeta si dupa al doilea strat.
Sursa: Adevarul.ro
Ce avem nevoie:
1 litru lapte
6 oua
6 pliclete zahar vanilat
500 g zahar
2 lingurite cafea ness
2 linguri cacao
4 linguri faina
O lingurita de unt
Optional, dulceata de capsuni
Preparare: Se separa galbenusurile si se fraca cu 250 de grame de zahar.
”Eu am obiceiul sa pun mai putin zahar in aceasta faza, pentru ca se amesteca mai repede”, da un pont baimareanca. Se adauga apoi faina putin cate putin si laptele, la fel, treptat. Se pune apoi la foc mic si se fierbe pana cand obtinem o pasta ingrosata si cu aspect sticlos. Se lasa, apoi, la racit. Separat, albusurile se bat spuma tare si apoi se adauga zaharul ramas, treptat.
Compozitia se amesteca apoi cu pasta obtinuta din galbenusuri si lapte care s-a racit si se adauga untul. Se amesteca incet si se pune apoi in trei vase diferite, in parti egale, pentru a obtine trei arome diferite. Într-unul din vase se adauga cafeaua ness, in altul se adauga cacao si in altul, zaharul vanilat. Aromele pot fi inlocuite, dupa cum ne permite imaginatia.
Compozitiile se pun apoi, in straturi, intr-un alt vas mai mare.
”Pentru a nu se amesteca intre ele, se poate pune peste fiecare strat, un rand de dulceata. ”Eu am folosit dulceata de capsuni si rezultatul a fost delicios”, mai recomanda tanara. Se pune apoi la congelator pentru minim doua ore. Cea mai sigura metoda pentru ca straturile de inghetata sa nu se amestece intre ele este ca dupa ce primul strat a fost asezat in vasul mai mare, sa se dea la congelator pentru minim o jumatate de ora.
Operatiunea se repeta si dupa al doilea strat.
Sursa:
Adevarul.ro Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro