Acesti cartofi pot fi consumati ca atare, fara sa fie nevoie sa prepari o garnitura pentru ei.
Ingrediente
4 cartofi pentru copt
100g unt rece, feliat
150g branza cheddar rasa
1 catel de usturoi
1 bila mare de mozzarella
50g parmezan ras
6 felii de bacon afumat
1 ceapa verde, tocata marunt
Mod
de preparare
Preincalzeste cuptorul la 190 de grade.
Taie cartofii in felii groase de 5mm, pana aproape de parte de jos, fara a-i taia complet. Intre fiecare felie pune o bucata subtire de unt si branza cheddar. Toaca usturoiul marunt si pune-l intre felii.
Pune cartofii pe o tava si lasa-i la cuptor timp de o ora, pana cand au devenit moi.
Scoate tava din cuptor si umple feliile cu mozzarella si parmezan.
Pune tava cu cartofii la cuptor si tava cu bacon in acelasi timp. Coace inca 10 minute.
Indeparteaza cartofii si baconul. Toaca baconul marunt. Serveste cartofii cu bacon presarat si ceapa verde.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro