Chef Hadad isi impartaseste secretele din bucatarie. Celebrul bucatar a dezvaluit cum pregateste un desert cunoscut si apreciat in intreaga lume, chiar daca este originar din Italia: panna cotta.
Panna cotta de iaurt de capra cu sos de mango
PENTRU 4 PORTII
3 ½ foi de gelatina
150g smantana lichida
150g iaurt de capra
2 linguri de zahar
Capsune
Feliute de mango
Rozmarin
PENTRU BISCUIT
200g unt moale
100g zahar pudra
300g faina
1 galbenus
Coaja de la 1 lime
Jumatate de baton de vanilie
(semintele)
PENTRU SOSUL DE MANGO
400ml de suc de mango
2 fructe de mango
1 lingura de zahar
1/2
70ml de apa
Mod preparare:
Pasul 1: Pentru prepararea biscuitilor care vor alcatui in final o baza pentru panna cotta, iau intai batonul de vanilie si ii scot semintele. Amestec in blender zaharul pudra cu faina, untul, galbenusul de ou, semintele de vanilie si coaja de lime. Las la rece aproape o ora.
Pasul 2: Pentru panna cotta, topesc foile de gelatina cu apa rece si las 20 de minute.
Pasul 3: Scot de la frigider compozitia pentru biscuiti si o intind ca pe un aluat nu mai inalt de jumatate de centimetru. Tai cercuri sau patrate, in functie de formele de silicon in care voi pune compozitia pentru panna cotta. Daca fac cercuri, pot folosi un pahar. Important este ca baza de biscuit sa aiba acelasi diametru cu cel al gurii alveolelor in care o sa pun panna cotta.
Pasul 4: Iau formele de silicon (rotunde sau dreptunghiulare, nu conteaza) si torn compozitie in fiecare alveola, aproape pana sus. Peste compozitie, in fiecare alveola pun cate un biscuit, caldut inca, pe care il presez putin – nu trebuie sa iasa afara. Las formele de silicon la congelator cam 2 ore.
Pasul 5: Intre timp, prepar sosul de mango. Pun la fiert 70ml de apa si amestec cu o lingura de zahar, pana cand obtin un sirop lipicios. Las deoparte. Separat, curat un mango si il pun in blender, adaug suc de mango si un sfert de crenguta de rozmarin. Adaug siropul de zahar cald, mai blendez putin. Scot sosul si-l strecor printr-o sita.
Pasul 6: PREZENTARE PE FARFURIE: Scot formele de silicon din congelator, impingandu-le usor afara cu degetele. Le las la frigider aproape o ora sau afara cam jumatate de ora. Pregatesc platoul pentru servit. Pun sos de mango, ca o oglinda, apoi pun pana cotta cu biscuitele in jos –doua sau trei pentru fiecare portie. Decorez cu feliute subtiri de mango, capsune si rozmarin.
sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro