Ai spaghete si ciuperci in camara, pancetta in frigider? Ia uite ce reteta iti sugereaza Chef Adrian Hadean sa pregatesti!
"Pentru trei porţii generoase aveţi nevoie de 250-300 de grame de paste pe care le fierbeţi fie conform indicaţiilor de pe ambalaj, fie la ochi, după cum vă dictează pofta şi experienţa.
Pentru gustul meu, cantitatea optimă de sos atâta vreme cât mâncarea e caldă – aici se petrec multe buclucuri, în sensul că deşi sosul poate fi suficient cât e cald, odată ce se răceşte treaba se schimbă şi pastele devin seci- se face dintr-o lingură mare de creme fraiche – 55 de grame -care poate fi şi smântână acră cu 30%
Pentru a construi toată compoziţia e necesar să frigeţi 5-6 ciuperci champignon tăiate-n sferturi sau jumătăţi, într-o tigaie unsă şi fierbinte în care aţi rumenit înainte 100 de grame de pancetta cuburi. Lăsaţi pancetta în tigaie cât frigeţi ciupercile. Odată rumene toate, puneţi în tigaie brânza şi smântâna/creme fraiche.
Puteţi să puneţi în tigaie şi câteva frunze de cimbru. Eu am pus şi mi-a plăcut. Adăugaţi pastele fierte şi o lingură de cepşoară tocată (cozi de arpagic), amestecaţi bine, luaţi tigaia de pe foc şi puneţi 2-3 linguri de parmezan dat prin răzătoarea fină. Sosul va adera bine şi repede la paste.
Pentru senzaţia de prospeţime am pus la urmă o lingură de cuburi de castravete.
Acum, ce faceţi dacă vreţi mai mult sos? Daţi fuga la supermarket? Nu. Sunt şanse bune să fi cumpărat deja mai mult decât aveaţi nevoie pentru reţetă (de unde aţi luat o lingură de smântână au mai rămas cel puţin trei).
În tigaia în care aţi amestecat pastele cu sosul mai puneţi 30-40 de grame de pancetta la rumenit (merge şi fără, vă spun drept), puneţi o altă lingură de smântână, o lingură de
Nu uitaţi de sare şi piper", a scris Adi Hadean pe blog.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro