Celebrul bucătar Horia Vârlan a gătit o reţetă sofisticată pe care o recomandă tuturor gurmanzilor.
Ingrediente: 1.4 kg pui întreg grill, 450 g piept de porc, 80 g şuncă presată, 150 g ceapă, 60 g roşii uscate în soare, 30 g albuş de ou, 80 g măsline verzi deseminate, 1 g pudră de usturoi, 35 g lămâi (coajă), 30 g pâine albă, 80 g lapte, 25 g sare, 10 g piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Se dezosează puiul, păstrându-se pielea şi pieptul intacte. Se toacă pieptul de porc. Se macină în cutter carnea de pasăre cu albuşul şi se amestecă apoi cu cea de porc sotată cu ceapă şi usturoiul tocate. Pieptul puiului se rumeneşte uşor în tigaie, asezonându-l şi adăugând boia dulce.