Astazi iti prezentam o reteta de supa de care sigur te vei indragosti imediat: supa-crema de naut cu usturoi copt!
Continui sa-mi declar iubirea fata de naut si prin urmatoarea retata, iar daca va ganditi ca si o salata si o supa din acelasi ingredient si in acelasi meniu e totusi prea mult, va inselati. Gusturile si texturile sunt total diferite si cel putin la fel de bune. In plus, urturoiul copt e asul din maneca mea, care transforma supa – crema intr-o adevarata poezie!
Ingrediente:
- 500 g naut din conserva
- 1 morcov
- o telina cat un ou
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
-
- 1 lamaie
- sare
Magia supei pe pasi:
1. In cazul in care folositi naut normal (nu la conserva), il puneti in apa, la inmuiat, peste noapte. A doua zi, il puneti la fiert aproximativ doua ore, dupa care adaugati legumele.
Daca folositi naut din conserva, puneti mai intai doar legumele la fiert, iar dupa ce au fiert, adaugati nautul si lasati-le cateva minute.
2. Ungeti 5-6 catei de usturoi cu ulei de masline si lasa-i la cuptor (intr-o tava) in jur de 15 minute.
3. Adaugati usturoiul copt peste legume si naut si blenduiti cu blenderul de mana, ori adaugati toata compozitia intr-un blender normal. Presarati frumos pe deasupra: sare dupa gust, piper, boia dulce, un praf de turmeric si niste cimbru uscat. Blenduiti inca o data, dupa care serviti supa alaturi de crutoane.
Gasesti si mai multe retete delicioase pe jurnaldevegan.wordpress.com.