Rețeta mâncării de urzici cu mămăligă a Alinei Laufer. „Vom face o mâncare clasică, tradițională, de primăvară”

Rețeta mâncării de urzici cu mămăligă a Alinei Laufer. „Vom face o mâncare clasică, tradițională, de primăvară”
Rețeta mâncării de urzici cu mămăligă a Alinei Laufer. „Vom face o mâncare clasică, tradițională, de primăvară”

Alina Laufer a explicat cum prepară mâncarea de urzici cu mămăligă.

Alina Laufer, îndrăgita gazdă a rubricii Să crești mare, a obișnuit deja cu rețetele sale pe care le pregătește rapid și ușor, din puține ingrediente, astfel că împarte mereu cu iubitorii gastronomiei unele dintre cele mai îndrăgite preparate.

De ce ai nevoie pentru a prepara mâncarea de urzici

Citește și: VIDEO „Rețeta este simplă, însă procedeul o să se lase cu lacrimi. ” Rețeta de inele de ceapă a Alinei Laufer!

Citește și: VIDEO „O să facem o prăjitură cu mandarine pe care o să o coacem în tigaie. Merge acompaniată cu înghețată sau cu frișcă.” Rețeta de prăjitură cu mandarine în tigaie a Alinei Laufer

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ingrediente:

  • Urzici
  • Ceapă
  • Sare
  • Ulei
  • Făină
  • Mălai pentru mămăligă

Alina Laufer a explicat, pas cu pas, în cadrul rubricii Să crești mare, care sunt ingredientele de care are nevoie pentru o mâncare tradițională, de primăvară, cea de urzici, lângă care adaugă la final și o mămăligă. Este o rețetă foarte ușor de realizat, specifică primăverii și pregătită cel puțin o singură dată de toate gospodinele din țară.  „Vom face o mâncare clasică, tradițională, de primăvară, mâncare de urzici.

Avem nevoie, în primul rând, de urzici, pe care le-am curățat, le-am spălat și le-am opărit. Am păstrat și zeama. Ceapă, usturoi, puțină făină și mălai, să facem o mămăligă lângă. Ceapa o tăiem, putem să o înăbușim puțin înainte sau să o fierbem cu urzicile.  Între timp, pentru a face treburile rapid, facem mămăliga. Punem sare, adaug la început mai puțin mălai, amestec bine, după adaug cât mai este nevoie.
Ceapa s-a înmuiat, așa că vom pune și urzicile, dar și zeama.”,
a povestit Alina Laufer.

Cum prepară Alina Laufer rețeta mâncării de urzici

După ce urzicile au fiert și a fost adăugată ceapa înăbușită sau fiartă înainte, Alina Laufer le-a amestecat cu un mixer vertical, alături de doi căței de usturoi, iar la zeama rămasă a adăugat puțină făină și a turnat totul peste urzicile abia pisate.

Toată această mâncare trebuie neapărat servită cu o mămăligă, pentru a vă bucura cu adevărat de gustul primăverii.  „Urzicile au fiert, așa că le vom amesteca cu un mixer vertical și doi căței de usturoi. Adăugăm puțină făină la zeama rămasă și adăugăm în urzici, apoi mai dăm într-un clocot. Miroase exact ca în bucătăria bunicii. Este momentul să o așezăm în farfurie. Să introduceți urzicile în dieta voastră.
Multe idei putem dezvolta de la aceste verdețuri minunate.”
, a mai spus Alina Laufer.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

 

Alina Laufer
Alina Laufer[Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

VIDEO „Rețeta este simplă, însă procedeul o să se lase cu lacrimi!” Rețeta de inele de ceapă a Alinei Laufer!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies