Alina Laufer a explicat cum prepară mâncarea de urzici cu mămăligă.
Alina Laufer, îndrăgita gazdă a rubricii Să crești mare, a obișnuit deja cu rețetele sale pe care le pregătește rapid și ușor, din puține ingrediente, astfel că împarte mereu cu iubitorii gastronomiei unele dintre cele mai îndrăgite preparate.
De ce ai nevoie pentru a prepara mâncarea de urzici
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- Urzici
- Ceapă
- Sare
- Ulei
- Făină
- Mălai pentru mămăligă
Alina Laufer a explicat, pas cu pas, în cadrul rubricii Să crești mare, care sunt ingredientele de care are nevoie pentru o mâncare tradițională, de primăvară, cea de urzici, lângă care adaugă la final și o mămăligă.
Cum prepară Alina Laufer rețeta mâncării de urzici
După ce urzicile au fiert și a fost adăugată ceapa înăbușită sau fiartă înainte, Alina Laufer le-a amestecat cu un mixer vertical, alături de doi căței de usturoi, iar la zeama rămasă a adăugat puțină făină și a turnat totul peste urzicile abia pisate. Toată această mâncare trebuie neapărat servită cu o mămăligă, pentru a vă bucura cu adevărat de gustul primăverii. „Urzicile au fiert, așa că le vom amesteca cu un mixer vertical și doi căței de usturoi. Adăugăm puțină făină la zeama rămasă și adăugăm în urzici, apoi mai dăm într-un clocot. Miroase exact ca în bucătăria bunicii. Este momentul să o așezăm în farfurie. Să introduceți urzicile în dieta voastră. Multe idei putem dezvolta de la aceste verdețuri minunate.”, a mai spus Alina Laufer.