Rețeta pastelor cu slănină afumată, roșii și brânză românească a lui chef Sorin Bontea

Rețeta pastelor cu slănină afumată, roșii și brânză românească a lui chef Sorin Bontea

Chef Sorin Bontea a pregătit paste cu ingrediente românești.

Sorin Bontea este unul dintre cei mai îndrăgiți chefi din țară, iar atunci când nu este pe micile ecrane, chef Sorin Bontea împarte din rețetele sale delicioase cu urmăritorii din mediul online.

Care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru pastele lui chef Sorin Bontea

Citește și: Rețeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea! O rețetă rapidă și simplu de făcut: „Pentru această rețetă am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.”

Citește și: Rețeta de cheesecake cu fidea scurtă a lui chef Sorin Bontea: „Atunci când cheesecake-ul este gata, se lasă la răcit în cuptor, apoi se pune în frigider pentru scurt timp.”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Chef Sorin Bontea  a explicat care sunt ingredientele pe care le folosește la rețeta pastelor cu ingrediente tradiționale, care sunt pașii pentru realizarea sosului, ce cantități folosește și de cât timp aveți nevoie pentru realizarea lor.

Ingrediente:

  • Slănină afumată
  • Paste
  • Sare
  • Piper
  • Ulei
  • Ciuperci
  • Roșii proaspete
  • Pătrunjel
  • Busuioc
  • Usturoi
  • Brânză

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

„Rețeta cu ingrediente românești va fi o combinație dintre slănină afumată, roșii, ciuperci, pătrunjel, usturoi, brânză românească maturată și, bineînțeles,  paste. Apa fierbe, am pus sare. Avem crăticioara în care punem puțin ulei de măsline, nu foarte mult, am slănină și își va lăsa și ea grăsimea. O prăjim un pic, vreau să fac slănina puțin crocantă. Nu facem multă grăsime, mai scot din ea. Pun usturoiul, doi căței tăiați, roșiile cherry, cam 500 de grame, tăiate în patru, pentru a-și lăsa tot sucul.

Sare punem la sfârșit, piper putem pune. Adăugăm ciupercile, 4 ciuperci mai măricele, tăiate.”, a spus chef Sorin Bontea.

Cum prepară chef Sorin Bontea pastele

În timp ce pastele stau la fiert, timp de 9 minute, chef Sorin Bontea pregătește sosul, adăugând prima dată slănina, usturoiul, peste care adaugă roșiile, ciupercile, condimentele și apă de la paste. După ce le-a adăugat în farfurie, chef Sorin Bontea rade peste ele brânză.  „Pentru că folosesc roșii proaspete am să pun puțin zahăr. Pun pastele la fiert, cam 200 de grame, le fierb cam 9 minute. Adaug peste sos apă de la paste și mai las cam 10 minute.  Pastele sunt aproape gata, vreau să le fierb și în sos, măcar un minut. Mai adaug apă de la paste, piper, sare, pătrunjel. Puteți să puneți și busuioc, dar nu leuștean sau mărar. Întotdeauna amestec pastele, apoi la pun în farfurie. Pun deasupra brânză rasă românească. Sunt delicioase, încercați-le.”, a mai spus chef Sorin Bontea.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Rețeta de cheesecake cu fidea scurtă a lui chef Sorin Bontea! „Atunci când cheesecake-ul este gata, se lasă la răcit în cuptor, apoi se pune în frigider pentru scurt timp.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte