Turta dulce este unul dintre cele mai gustoase preparate și nu are cum să lipsească de pe masa de Crăciun. De obicei, ele sunt făcute doar pentru că sunt foarte drăgălașe, iar masa de sărbători este mult mai plină.
Acest desert este moale și glazurat și este perfect pentru a fi împărțit cu prietenii, familia și oamenii dragi. Iată cum poți să faci cea mai bună turtă dulce de Crăciun!
Citește și: Rețetă de Eclere cu ciocolată. Desertul copiilor chiar și de Crăciun!
Rețetă pentru cea mai bună turtă dulce de Crăciun
În momentul în care o vezi, turta dulce pare foarte greu de preparat acasă. Într-adevăr este puțin mai dificil de făcut, dar nu imposibil. Tot ceea ce trebuie să faceți este să țineți cont de câteva reguli importante, iar cu puțin efort, turta va fi una delicioasă și aromată.
Ingrediente
-500 de g de făină.
-patru ouă.
-nouă linguri de miere.
-200 de g de zahăr pudră.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
-o linguriță cu mix de scorțișoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir și anason.
-o linguriță de bicarbonat de sodiu.
-o lingură de suc de lămâie.
Mod de preparare
Pentru început, untul topit cu mierea, zeama de lămâie și zahărul. Apoi, pune compoziția într-o crăticioară și las-o la foc mic. Între timp, amestecă și ingredientele uscate rămase, mai puțin ouăle.
Mai departe, combină acest amestec obținut din ingrediente uscate cu cel de unt topit, dar doar după ce s-a răcit. Ulterior, adaugă și cele patru ouă, după ce au fost bătute.
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
Aluatul pentru turta dulce clasică trebuie frământat ușor și ferm, până în momentul în care se omogenizează foarte bine. Apoi, adaugă făina până în momentul în care se ajunge la consistența dorită și acoperiți cu un prosop bolul în care se află aluatul și lasă-l aproximativ jumătate de oră.
Între timp, încinge cuptorul și tapetează o tavă cu hârtie de copt. Acum, din aluat formează forme și așează-le în tavă, cu o distanță de 1-2 centimetri între ele. Lasă tava în cuptor circa 20 de minute și verifică din când în când pentru a nu se arde.
După ce ați urmat pașii de mai sus, turta dulce este gata și poate fi servită împreună cu familia și toți cei dragi. Poftă bună!
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui săpun în toaletă. Instalatorii pricepuți știu secretul