Visinata de casa este cea mai populara bautura din Romania, reteta fiind usor de preparat, iar rezultatul unul savuros, atat pentru femei cat si pentru barbati.
Cum este sezonul visinelor, va propunem o reteta de visinata cu care veti da gata musafirii. Desi este simplu de realizat, visinata de casa se prepara in etape si va fi buna de baut dupa 10 saptamani.
Ingrediente pentru visinata de casa, portie de 5 litri:
- 6 kilograme visine
- 2,5 kilograme zahar
- 1,2 litri alcool dublu rafinat sau vodka de calitate
Cum prepari visinata de casa
Visinele coapte se curata de frunze si codite, se spala si se lasa la uscat.
Se acoperă recipientul cu un tifon, pentru ca vișinile să poată respira.
Se lasă compoziția la macerat timp de 10 zile, până când zahărul se topește și lasă sucul de vișine. Nu puneți alcool înainte ca zahărul să se topească de tot pentru că vișinata nu va mai ieși gustoasă.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Când sunt macerate bine, peste vișine se toarnă alcoolul dublu rafinat și se amestecă bine. Recipientul se închide bine ermetic.
Vișinile cu alcool se mai lasă la macerat încă 2 luni (8 săptămâni), dar se poate și mai mult.
Când e gata vișinata, o strecurați și o turnați în sticle sterilizate( nu de plastic!), pe care le închideți ermetic.
Pentru că are un gust dulce, atât datorită fructelor, cât şi datorită zahărului, medicii nutriţionişti recomandă să bem vişinată cu precauţie, deoarece riscăm să ne îmbătăm foarte repede.