Elementul surprinzator al acestui desert sunt fulgii de sare…de care nu ar trebui sa te feresti, pentru ca sarea nu strica desertul, ci scoate si mai mult in evidenta gustul intens de ciocolata.
Ingrediente
Pentru crusta
120 grame unt
65 grame zahar
40 grame cacao
1 ou
Un praf de sare
Cateva boabe de fasole pe are le vei pune peste crusta cat timp se coace
Pentru umplutura
300 ml smantana
2 lingurite zahar
Un praf de sare
200 grame ciocolata 70% cacao
50 ml lapte
Fulgi de sare pentru decor
Mod de preparare
Intr-un bol pune faina, cacao, sare si zahar si amesteca. Pune peste ingredientele uscate si untul si amesteca pana cand obtii un aluat nisipos. Adauga apoi si ouale batute pentru a obtine un aluat usor, insa nu amesteca prea mult in el pentru ca nu trebuie sa fie elastic.
Acopera aluatul cu o folie de plastic si lasa-l la frigider pentru 1 ora.
Citeste continuarea pe Mooza.ro