Ciorba de pește este un fel de mâncare extrem de gustos și sănătos, mai ales pentru iubitorii de hrană lichidă.
Ciorba de pește este extrem de îndrăgită în bucătăria românească, în ciuda faptului că nu se află pe masa românilor la fel de des ca ciorba de pui sau de văcuță. Este un fel de mâncare extrem de sățios, fiind foarte ușor de preparat. Este necesar să urmați doar patru pași simpli pentru a obține o ciorbă delicioasă de pește.
- Timp de preparare: 60 min
INGREDIENTE
- 1 kg peşte proaspăt (crap)
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 100 g orez
- 1-2 ardei graşi
- 500 g roşii sau suc de roşii
- 1 legatura leuştean verde
- 200 ml borş
- sare
- piper alb
Citeste si: Rețetă Pui Shanghai. Exotic, crocant și savuros
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
MOD DE PREPARARE
Chiar dacă nu aveți la îndemână un ceaun așezat pe foc de lemne, ciorba de pește va ieși la fel de gustoasă și în bucătăria de acasă, fără prea mult efort, în doar 4 pași simpli.
- Peştele trebuie curăţat și spălat în apă rece, tăiat felii şi lăsat la scurs într-o strecurătoare.
- Alegeți orezul şi spălați-l în 2-3 ape până observați că se va limpezi şi adăugați-l în ciorba de pește, lăsându-l la fiert timp de 15 minute.
- Roşiile trebuie opărite, decojite şi zdrobite cu ajutorul blenderului până obțineți un piure, pe care îl veți turna în ciorbă. Lăsați amestecul la fiert și spre final adăugați borşul bine fiert şi strecurat alături de leuştean.
- La final, puneți la fiert bucăţile de peşte, la foc mic, timp de 5-10 minute. Adăugați leuştean, după gust.
Citeste si: Rețetă Bulete de cașcaval. Crocante și delicioase
Spre deosebire de ciorba clasică în care se folosește ca ingredient principal carnea, ciorba de pește rămâne la fel de gustoasă şi rece.