Macarons sunt cele mai iubite prăjiturele franțuzești, fiind extrem de iubite în orice colț al lumii.
Macarons sunt cele mai iubite prăjiturele franțuzești, fiind extrem de iubite în orice colț al lumii. Deși nu conțin multe ingrediente, nu multe gospodine se pot lăuda cu macarons perfecți. Succesul preparării acestui desert este influențat atât de ingrediente, cât și de aparatură, fiind importantă totodată și priceperea persoanei care le prepară.
Ingrediente (18 macarons)
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 150 g zahăr pudră
- 80 g faină de migdale (sau migdale măcinate foarte fin)
- 15 g cacao
- 2 albușuri de ou la temperatura camerei
- 2 linguri de zahăr tos
- un praf de sare
Trebuie să aveți în vedere că pentru a obține cei mai buni macarons,
Citeste si: 3 rețete rapide și ușoare cu fructe de mare
Etapele pentru prepararea macarons sunt următoarele:
Citeste si: Rețetă de mucenici muntenești! Cei mai gustoși mucenici fierți!
- Se va cerne făina de migdale, se adaugă zahărul pudră, alături de cacao, într-un bol încăpător. Trebuie amestecate foarte bine.
- Separați albușurile de gălbenușuri: este un amănunt foarte important, întrucât gălbenușul ar putea compromite rețeta.
- Mixați albușurile cu praful de sare și apoi adăugați treptat zahărul tos până obțineți o spumă consistentă.
- Adăugați treptat compozitia uscată în amestecul de albuș.
- Așază hârtia de copt în tavă.
- Mutați compozitia de macarons într-o pungă de plastic, pe care trebuie să o rupeți la un colț.
- Încearcați să formați cercuri mici, distanțate.
- Observați dacă s-au format bule evidente. Indepărtați-le cu o scobitoare, iar apoi loviți tava de masă de cateva ori.
- Lăsați compoziția să se usuce la temperatura camerei pentru aproximativ două ore, până când nu se mai lipește de deget.
- Preîncălziți cuptorul la maxim 150 de grade și introduceți tava cu macarons.
- După 7-8 minute, se formeaza ,,piciorușul de macarons”. Este momentul să scazi temperatura de coacere pentru încă 5 minute. Astfel, macarons vor rămâne moi în interior si crocanți în exterior.
- Macarons trebuie lăsați la răcit cel puțin jumătate de oră. Se pot umple cu o cremă de ciocolată preparată în casă.
- Așază-i pe un platou de prajituri care să aibă capac.
- Trebuie lăsați la răcit în frigider pentru minim cinci ore!